IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 augusti, 2019

“Jag tycker vi var det bättre laget genom hela matchen”

IFK Norrköping dam öppnade höstsäsongen på bästa sätt. På Ceosvallen i Vimmerby blev det en ny trepoängaren och en ny tvåmålsskytt – med huvudet.
–Det är viktigt att få med sig självförtroendet och känna att man är igång igen, sa Clara Flenhagen efter 4–0 (2–0) mot Vimmerby IF.

När serien startade om förra säsongen var den första matchen även den borta mot Vimmerby. Då blev slutresultatet 2–2 och en match som IFK hade lite i tankarna.

   Det var på förhand en tuff bortamatch.

   Efter 90 spelade minuter var det gästerna som genomfört den kontrollerat.

   –Nog för att de ligger i botten men det är alltid tuffa matcher och man är lite osäker vart man står efter uppehållet, sa assisterande tränare Chrstin Lilja.

   Men hon behövde inte fundera speciellt länge i en match där IFK tog kommandot.

   1–0 kom efter en frispark långt ner mot hörnflaggan där Clara Flenhagen satte pannan till.

   –Filippa (Sjöberg) slog in den och jag nickade in över målvakten och in i bortre, sa Clara.

   Och det var ett IFK som hade mycket boll, hittade spelvändningar och fyllde på med mycket folk offensivt med båda sina ytterbackar.

   Strax innan halvtid fick IFK ett frisparksläge utanför straffområdet – perfekt för en vänsterskytt. Ella Degerstedt ville inte vara sämre än sin försvarskollega, klev upp och satte vackert 2–0 bakom Sofie Johansson i Vimmerbymålet.

   –Vi skapar lägen men bollen vill inte riktigt in. Det är inga jätteklara chanser men vi har mycket boll, vilket är trevligt, sa Christin.

 

IFK tog med sig 2–0 in till pausvilan och gjorde inga justeringar när den obligatoriska vilokvarten var till ända.

   Halvvägs in i halvleken kom 3–0. Alma Sjödahl fick bollen på vänsterkanten, snurrade upp ett par hemmaförsvarare och satte bollen distinkt i det bortre hörnet.

   Det var en halvlek där IFK fortsatte hade mycket boll och också skapade lägen. När Vimmerby försökte hitta tillbaka in i matchen öppnades ytorna vilket innebar att just de där chanserna kom.

   Innan matchen var slut skulle firma Sjöberg/Flenhagen hitta rätt igen.

   –Det andra nickmålet gör jag precis i slutet av matchen. Ännu en gång är det Filippa som hittar mig – jag går mot första och Filippas hörna är perfekt så det är bara att sätta dit huvudet, sa Clara.

 

Hur skulle du summera den här matchen?

   –Jag tycker vi var det bättre laget genom hela matchen och ägde spelet. Vimmerby backade hem väldigt mycket och hade inte direkt något eget spel, sa Clara.
   Som ändå hittade saker att förbättra.
   –Däremot kändes det som att vi hade lite bråttom fram i början vilket gjorde att vi slog bort bollen lite för mycket.

   Hon lyfte också fram två spelare från matchen.

   –Kul för både Ronja (Karlsson Törnborg) och Junis (Andersson) som inte har spelat så mycket att få starta, de båda gjorde det jättebra.

   IFK klev in i sommarledigheten som serieledare och behåller den även efter återstarten.

   –Det kändes riktigt skönt med vinst såklart och att vi tog med oss tre poäng hem. Som serieledare vill alla slå oss och vi kommer inte få något gratis, sa Clara Flenhagen.

 

Christin var nöjd med såväl resultatet som insatsen och beskrev den som stabil och kontrollerad.

   –Vi gjorde det vi skulle i Vimmerby. Sådant bygger självförtroendet och vi vet att vi är starka – dessutom håller vi nollan. Men som vi sagt tidigare så tar vi en match i taget.

   Nästa helg väntar serietvåan Bergdalens IK hemma på Östgötaporten.

   –Alla vill slå oss. Vi är jagade och så länge vi vinner kommer vi att fortsätta vara det. Det är mycket mentalt nu och hur vi hanterar det för vi vet att vi kan. Det gäller att vara fokuserade mentalt på att lagen vi möter kommer att kriga i varje duell och varje löpning i 90 minuter.

   IFK har revansch att hämta efter vårmötet som slutade 5–0 till Boråslaget.

   –De måste gå framåt mot oss och knappa in poäng så det kommer att bli en annorlunda match mot den här. Vi kör en lättare träning imorgon och på tisdag trycker vi på lite mer och fokuserar på de bitarna vi vill ta med till matchen på lördag, sa Christin Lilja.

 

Matchfakta
Vimmerby IF–IFK Norrköping 0–4 (0–2)
Division 1 mellersta Götaland 14:22
Ceosvallen
Mål: 0–1 (28) Clara Flenhagen, 0–2 (42) Ella Degerstedt, 0–3 (63) Alma Sjödahl, 0–4 (91) Clara Flenhagen
Publik: 45
Varningar: VIF: (okänd minut) Malin Söderliund. IFK: –
Domare: Maja Nyberg
IFK-laget: 1. Sofia Hjern (mv) – 3. Clara Flenhagen, 4. Ella Degerstedt, 5. Junis Andersson, 6. My Cato, 9. Filippa Sjöberg (K), 10. Alma Sjödahl, 12. Ronja Karlsson Törnborg (67′ 27. Ida Andersson) 18. Linn Bogren (67′ 31. Tilda Lundström), 19. Fecilia Rohlen, 21. Ebba Sjögren (79′ 2. Sara Hjelm)
Ej använda avbytare: 55. Julia Nyström (mv)

 

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser