13 september, 2020

“Jag är riktigt imponerad av våra backar och målvakt”

Det blev ytterligare tre poäng under lördagseftermiddagen mot ett bra Enskede som visade varför man inför matchen bara släppt in sex mål: “Spelmässigt den tuffaste matchen hittills”, sa Lovisa Gustafsson efter 4–1 (1–1) mot Enskede IK.

1–1 i paus skvallrar också om att det var en jämn match under de första 45 minuterna.
   På en tungsprungen och regning – men fin – gräsplan öppnade IFK målskyttet i den 37:e minuten.
   –”Fillan” får bollen lite utanför straffområdet och försöker ta sig förbi deras back, sedan hamnar bollen hos mig inne i straffområdet och jag trycker till med vänster på ett tillslag upp i nättaket, beskrev Lovisa Gustafsson 1–0-målet.
   Men hemmalaget skulle kvittera efter att Enskede fått en straff strax innan pausvilan.

Första halvleken har vi ändå mycket spel på deras planhalva men vi låter dem komma igenom vårt lag alldeles för lätt centralt.

En hårtork senare kom IFK ut som ett helt nytt lag.
   –I andra halvlek försöker vi centrera mer, flytta upp laget och inte låta dem ha så mycket tid med boll. Vilket resulterade i att de gjorde misstag och vi vann mer boll längre upp i planen.
   20 minuter in i halvlek kom också 2–1 efter att Gustafsson dragits omkull.
   –J
ag får bollen rätt långt upp i planen, lyckas trycka mig förbi deras back men hon följer efter och när jag är inne i straffområdet så drar hon i mig rätt mycket och domaren blåser straff.
   Hon klev själv upp och satte dit ledningsmålet.

Jag lägger straffen i målvaktens högra hörn, hon är på den men den är rätt hård så hon lyckas inte styra ut den.
   Fyra minuter senare kom 3–1 genom Filippa Karlberg och med 20 minuter kvar hade IFK stängt matchen.
   Innan slutsignalen hade Gustafsson också assisterat Ronja Karlsson Törnborg till 4–1.

Ett bollförande lag som försökte spela fotboll.
   Så summerade Gustafsson gårdagens motstånd.
   –Enskede visade rätt snabbt att de vill spela samma fotboll som oss. Men vi har ett otroligt bra försvar som gör det svårt för Enskedes forwards. Jag tycker att vi ändå har kontrollen på matchen och vi får chanser framåt och försöker spela vårt spel så gott det går.
 Enskede hade bara släppt in sex mål inför matchen – kändes de solida defensivt?
–Deras backar var långa och väldigt stabila i luftrummet. Sen har dom en riktigt bra målvakt så tror det är därför dom varit så stabila. Men vi använde oss av vår snabbhet vilket gjorde att dom inte riktigt hann med i slutet.
   Finns det något speciellt du vill lyfta fram som ni gör bra?
   –Jag vill lyfta fram att vi lyckas ta oss tillbaka i andra halvlek och vinna matchen. Vi spelar mer som ett lag i andra halvlek och vi visar att vi är riktigt bra tränade då vi orkar hålla bra tempo matchen igenom. Sedan är jag riktigt imponerad av våra backar och även målvakt som var en riktigt mur igår, sa Lovisa Gustafsson.

Resultatet innebär att IFK fortsatt toppar tabellen med tre poäng ner till Tyresö som skuggas av Smedby AIS. På onsdag spelar IFK semifinal i Danske Banks damcup borta mot division 2-laget BK Tinnis och därefter väntar Örebro SK Söder hemma på Östgötaporten nästa helg.

Enskede IK–IFK Norrköping 1–4 (1–1)
Division 1 södra Svealand (8:11)
Enskede IP
Mål: 0–1 (37) Lovisa Gustafsson, 1–1 (43) Moa Sjöström (straff), 1–2 (66) Lovisa Gustafsson (straff), 1–3 (70) Filippa Karlberg, 1–4 (86) Ronja Karlsson Törnborg
Varningar: EIK: –. IFK: (83) Clara Flenhagen
Domare: Fredrik Landin
Publik: 50
IFK-laget: 1. Sofia Hjern – 24. Irma Cajlakovič, 20. Selma Cajlakovič, 3. Clara Flenhagen, 18. Alma Ekberg – 10. Alma Sjödahl (31′ 12. Ronja Karlsson Törnborg), 9. Filippa Sjöberg (76′ 7. Ida Andersson), 21. Ebba Sjögren, 6. Mathilda Holberg – 15. Lovisa Gustafsson, 17. Filippa Karlberg (76′ 16. Grace Demir)
Ej använda ersättare: 55. Julia Nyström (mv) – 5. Siri Ed Kristersson, 31 Tilda Lundström.