19 oktober, 2022

Jacob Ortmark: “Det var magiskt”

Ett drömmål från Ortmark och ett välplacerat avslut från Traustason räckte för tre poäng när Helsingborgs IF gästade. “Det var magiskt”, säger Jacob Ortmark.

Hemmalaget inledde matchen som bollförande lag, men de farliga lägena uteblev, och den första kvarten blev en avslagen historia.

I den 17:e minuten spelade Daniel Eid fram Arnor Traustason, som vackert kunde placera bollen bredvid Helsingborgs målvakt, 1-0.

Den halvlek som sedan följde var det IFK som stod för målchanserna. Totte kombinerade med Shabani, och Arnor Traustason prövade distansskott – ändå var det Godswill Ekpolo som stod för den bästa målchansen.  I matchminut 45+2’ spelade Ortmark fram bollen till Godswill Ekpolo i offensivt straffområde och gav försvararen en jättechans att utöka ledningen. Avslutet gick över och halvleken slutade 1-0 till IFK.

Andra halvlek inleddes, å andra sidan, starkast av Helsingborg. Bortalaget var bara minuten efter avspark nära att kvittera, det efter ett inlägg, som nickades strax utanför. Därefter tog hemmalaget tillbaka kommandot.

Efter en längre period där IFK hade boll fick Jakob Ortmark chansen på volley. En misslyckad rensning hamnade precis framför mittfältaren som drog till – bollen gick raka vägen förbi Joelson i Helsingborgsburen – 2-0 till Norrköping. Ännu en gång fick konstnären stå för ett konstmål.

Matchen som följde kontrollerades av IFK – som fortsatt var det bollförande laget. När domaren blåste av matchen klev hemmalaget av planen 3 poäng rikare. Matchen slutade 2-0.

• Jag tycker att vi överlag stod för en fin insats. Vi var i ett väldigt pressat läge och det kändes i hela laget att inställning verkligen var ‘no bullshit’, som Glen brukar säga. Jag tycker att vi hade den inställningen i 90 plus tillägg, så det känns bra att kunna se tillbaka på en bra insats, säger Jacob om matchen

Vad säger du om volleyn?

• Jag fick ju till en väldigt bra träff kände jag direkt. Det var en väldigt hög boll, så jag fick en del tid att tänka. Jag är rätt förvånad att jag fick så bra träff på den. Den satt ju fint.

Glen skvallrade om att det övats en del på träningar på den typen av avslut, var det all träning som lönade sig?

• Jo men vi har övat på det en del. Kanske inte exakt den typen av boll, men avslut från den ytan är absolut inte främmande för oss, svarar han.

Till sist önskade Jacob att få rikta ett tack till alla supportrar som tagit sig till arenan ikväll.

• Jättefint att få göra mål inför curvan, det var magiskt. Som sagt, fan, de är grymma. Verkligen.

IFK Norrköping – Helsingborgs IF: 2-0 (1-0) , Allsvenskan, 19/10 2022, Platinumcars Arena.

Målen: Arnor Traustason 17′, Jacob Ortmark 76´’

Startelvan: Oscar Jansson – Godswill Ekpolo, Marco Lund, Anton Eriksson, Daniel Eid – Jakob Ortmark, Ari Skúlason (ut 90′), Arnór Traustason   – , Jonathan Levi,  Christoffer Nyman, Laorent Shabani (ut 84′).

Avbytare: Wille Jakobsson, , Andri Gudjohnsen, Fritiof Hellichius (in 90′), Egzon Binaku, Maic Sema (in 84′), Arnor Sigurdsson, Darrel Kamden Tibell.