IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 december, 2019

Isak: “En belöning när man jobbat hårt”

Östergötlands FF har utsett IFK:s målvakt Isak Pettersson till årets herrspelare 2019.

Isak Pettersson blev för andra året i rad utsedd till allsvenskans bästa målvakt, och nu får han alltså ytterligare en utmärkelse.

– Det är såklart skitroligt att få ett sådant pris, det är kul att folk tycker att det har gått bra. Det är som en belöning när man jobbat hårt. Jag är tacksam och glad, det värmer.

Isak är hemma i Halmstad och laddar upp inför landslaget januariturné i Qatar.

– Jag kör på med fystränare Magnus Hellström, så jag har kört fyra gånger i veckan under hela ledigheten, säger Isak Pettersson, som dock hunnit med att vara lite ledig.

– Jag har precis kommit hem från Thailand, jag var där i tio dagar och bara kopplade av.

Hemma i Halmstad spenderar han tid med vänner och familj när han inte är på gymmet. I mellandagarna ska han till Norrköping för att träna fotboll innan det är dags att åka till Qatar med landslaget.

– Jag har tränat på hårt här nu i november och december för att vara redo, så det känns bra även fast jag inte spelat så mycket fotboll. Kroppen är i bra form.

Vad ser du mest fram emot med januariturnén? 

– Det ska bli kul att spela fotboll igen, och att få vara med i landslaget är en jättestor ära. Jag var med förra året och det var roligt och bra. Jag kom med igen, så jag ska komma dit och göra det jag är bra på och hålla mig till den målvakt och person jag är.

Grattis, Isak!

ÖFF:s motivering till varför Isak fick utmärkelsen årets herrspelare 2019: 

“Isak Pettersson har andra året i rad blivit utsedd till allsvenska bästa målvakt. Han har startat samtliga matcher i allsvenskan och hållit nollan 16 gånger. Med sin professionella inställning både på match och träning har han blivit en stor förebild för länets unga fotbollsspelare och inte minst målvakter.

Isak har visat att fotboll handlar om att göra bra saker ofta. Oavsett hur du ser ut eller om du är längre eller kortare så ska exempelvis passningen, räddningen eller kommunikation vara så bra som möjligt.”

Annonser