IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

31 augusti, 2021

Ísak Bergmann Jóhannesson lämnar IFK Norrköping

IFK Norrköping säljer Ísak Bergmann Jóhannesson till danska FC Köpenhamn. ”Jag är för evigt tacksam och IFK har gett mig allt”, säger Ísak.

Ísak kom till IFK Norrköping som 15-åring 2019, och gjorde sitt första framträdande för IFK i Allsvenskan samma säsong.

  • Jag är för evigt tacksam och IFK har gett mig allt. Jag kom som en 15-årig kille och lämnar nu som en ung man. Jag skulle inte vara på den här platsen i min karriär om inte IFK gett mig chansen, säger Ísak.

2020 etablerade sig Ísak i startelvan med 28 matcher och under 2021 har Ísak varit ett givet inslag i IFK Norrköpings startuppställning.

  • Det är svårt att sätta ord på det här. IFK Norrköping kommer alltid att vara i mitt hjärta och jag kommer att titta på varje match. IFK är en speciell förening där alla samarbetar fantastiskt med varandra.

Ísak hann med att göra 43 matcher, fem mål och tolv assist för IFK Norrköping i Allsvenskan. Under säsongen 2021 fick han äntligen spela framför publiken.

  • Det var väldigt viktigt för mig att få spela framför supportrarna. De fick träffa mig under 2021 och jag fick träffa dem, och jag fick till och med en ramsa – det var fantastiskt att höra. Det är otroligt svårt att lämna IFK Norrköping och supportrarna, men så är fotbollen och jag önskar alla lycka till och det bästa för föreningen, säger Ísak.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling fick arbeta med Ísak i åtta månader.

  • Jag vill önska Ísak ett stort lycka till i framtiden och tacka honom samarbetet vi haft ihop. Ísak är en fantastisk talang som självklart dragit till sig intresse. Vi har varit förberedda på att Ísak kan komma att lämna under sommaren och vi är redo att anpassa oss efter det, säger Rikard Norling.

Patrik Jönsson, tf sportchef, kommenterar övergången så här:

  • Vi tackar Ísak för hans insats för IFK Norrköping och det här känns som ett bra steg för hans fortsatta karriär. Det är ett steg som Ísak själv eftersträvat och en övergång som känns bra för alla parter. Ísak är en stor talang och en fantastisk person som vi är glada över att vi fått ha i IFK Norrköping, säger Patrik Jönsson.

Ísak har dragit intresse till sig under en lång tid, och under de senaste dagarna blev intresset konkret, berättar Sakarias Mårdh, IFK Norrköpings ordförande.

  • Ísak är en exceptionell talang, och det har självklart funnits kontinuerligt intresse för honom under året. Vi visse hela tiden att en affär var möjlig och under transferfönstrets sista timmar intensifierades förhandlingarna och vi lyckades komma överens med FCK om en övergång på riktigt bra nivå. Genom denna affär skapar vi redan nu bra förutsättningar inför vinterfönstret och säsongen 2022, säger Sakarias Mårdh.

Stort tack och lycka till i framtiden, Ísak!

 

 

Foto: Peter Holgersson, Bildbyrån

Annonser