IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 november, 2021

Irma inför säsongsavslutningen: “Vi vill göra det tillsammans med dem”

IFK Norrköpings första säsong i Elitettan går mot sitt slut. Imorgon eftermiddag ska 2021 års upplaga stängas hemma på Platinumcars Arena och IFK siktar på att förlänga den förlustfria sviten: “Vi har haft en bra träningsvecka och det kommer bli en jämn match”, säger Irma Cajlakovič.

25 av 26 omgångar är spelade i den historiska förstasäsongen i Elitettan för IFK Norrköping. Nykomlingen säkrade kontraktet borta mot Bollstanäs och har under hösten haft en bättre halva av säsongen än vårens dito. Med Östgötacupen inräknat har laget sju raka utan förlust och nu är allt fokus riktat på att avsluta säsongen med ytterligare en trepoängare innan IFK tar en välförtjänt ledighet.

Förra helgen tog IFK en stark seger mot ett lika starkt motstånd i IFK Kalmar. Mot de nyss uppflyttade hemmalaget gjorde Sabina Ravnell och Lovisa Gustafsson varsitt mål i vardera halvlek inför 150 tillresta bortasupportrar som såg till att sjunga fram laget både innan, under och efter matchen.

Alingsås FC ligger på en sjundeplats i ingenmansland men har möjlighet att klättra en placering och kliva om Morön BK. Alingsås kommer senast från en 2–1-seger hemma mot Lidköpings FK och hängde därmed av dem från en uppflyttningsmöjlighet. Alingsås låg tidigt under men vände 0–1 till 2–1 efter två sena mål. Dessförinnan slog man jumbon Bollstanäs med samma siffror.

När lagen möttes på Mjörnvallen i Alingsås i början av juni gav Jennie Egeriis IFK ledningen i slutet av den första halvleken innan hemmalaget vände med tre mål de sista 18 minuterna.

Irma Cajlakovič har spelat 23 av IFK 25 matcher hittills – de två matcher hon missat är på grund av avstängning – och dessutom nätat fyra gånger med frisparkskanonen borta mot Morön som höjdpunkt. Hon ser fram emot lördagens säsongsavslutning.

  • Det ska bli kul – det är sista matchen och vi ska få stöd från läktaren, säger Irma.

Hur har ni bearbetat matchen mot Kalmar?

  • Vi firade ganska mycket i bussen och efter matchen. Sedan är det en ny träningsvecka så fokus har varit på Alingsås så det är bara att fortsätta.

En förlustfri svit på fem seriematcher och senast en nolla bakåt mot serietvåan. Det är positiva vindar som blåser i katakomberna på Platninumcars Arena.

  • Stämningen är väldigt bra. Vi känner som lag att vi har utvecklats en hel del – speciellt de offensiva delarna.

Den stämningen kommer förhoppningsvis leta upp sig på läktarna också med tanke på bortastödet laget hade i Kalmar senast.

  • Man blir extra taggad och man vill göra det tillsammans med dem så det uppskattas. Det skulle vara skönt att avsluta säsongen med en vinst och det skulle vara väldigt bra inför nästa säsong, säger Irma Cajlakovič.

 

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR! ÅRSKORT GÄLLER. DEN ÖSTRA LÄKTAREN ÄR ÖPPEN OCH INGÅNG ÄR VID ENTRÉ 2.

IFK Norrköping-Alingsås FC United
Elitettan (26:26)
Lördagen den 13/11 kl. 14:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-truppen: Uppdateras

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser