IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 mars, 2022

Irma inför Älvsjö AIK: “Pratat om hur vi ska lösa en hög press”

Efter bra matcher mot flera tuffa motstånd, men en 0-2-förlust mot IFK Kalmar senast, är det dags för IFK Norrköping att ladda om för att möta Älvsjö AIK. “Det här blir också en bra värdemätare, för vi vill ju ligga i toppen”, säger Irma Cajlakovic.

IFK Norrköping gjorde en bra första halvlek mot IFK Kalmar – men tappade i andra halvlek och förlorade därmed sin andra försäsongsmatch 2022.

  • Vi var väldigt nöjda med första halvlek. I andra halvlek slappnade vi av samtidigt som Kalmar spelade mycket bättre. I veckan har vi därför pratat om hur vi ska lösa en hög press emot oss, säger Irma Cajlakovic.

Efter förlusten mot IFK Kalmar, som är nykomlingar i damallsvenskan 2022 efter att ha avancerat, väntar Älvsjö AIK. Nästa motståndare hamnade på en tiondeplats i Elitettan förra säsongen, en placering över IFK, med två poäng.

  • I veckan har vi fokuserat på det vi tycker att vi behöver bli bättre på och just på hur vi ska lösa en högre press om vi får det emot oss. Men det här blir också en bra värdemätare, för vi vill ju ligga i toppen. Förra säsongen förlorade vi första matchen mot Älvsjö och den andra spelade vi 1-1. Jag minns att det var en ganska jämn match, säger Cajlakovic.

Har du någon koll på hur laget är nu? 

  • Det jag vet är att Camilla (Olsson) som spelade med oss förra säsongen spelar där nu. Det känns som att de tappat en hel del och har en ung trupp.

Hur har försäsongen känts för egen del? 

  • Jag har fått en lite mer annorlunda roll jämfört med förra året. Tor-Arne vill ha offensiva ytterbacker. Det är en utmaning för mig att komma upp mer på den övre planhalvan. Det handlar om att hitta en balans där emellan, säger Cajlakovic och skrattar till innan hon fortsätter:
  • Mitt pannben är ju inte så jättebra när det gäller att springa. Men jag är lite förvånad över att jag gjort det helt okej. Men jag tycker fortfarande att jag har lite att utveckla. Speciellt när jag får boll på offensiv planhalva.

IFK Norrköping – Älvsjö AIK, söndag 6 mars 14:30, Platinumcars Arena, NT

  • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Till matchen mot Älvsjö AIK är det fritt inträde på Platinumcars Arena och det är den västra läktaren som är öppen. Det är också fri parkering på Södra Plan. Kiosk är öppen med sedvanligt sortiment.
  • Denna match sänds av NT och du kommer direkt till sändningen genom att klicka här. 

Annonser