21 september, 2022

Irma efter förlusten mot Hammarby “Vi tar med oss laginsatsen till matchen mot Växjö”

IFK Norrköping och Hammarby IF möttes i den tredje omgången av Svenska cupen på Platinumcars Arena. Efter att ha spelat bättre i första halvlek, där det radades upp chanser, så blir det ändå förlust med 1-0 för IFK som nu är eliminerade från cupen. En bra försvarsinsats trots allt enligt ytterbacken Irma Cajlakovic som spelade hela matchen.

Hammarby IF gick in i Svenska cupens tredje omgång i kvällens match mot IFK Norrköping som stod på nio raka segrar innan matchen visslades igång.

IFK startar första halvlek starkt och överraskar Hammarby som slår många felpass och ger stora ytor till IFK:s yttrar som slår flera inlägg i farliga ytor framför mål. Leidhammar får fram en tå i ett anfall som går utanför stolpen, Wiklander kommer fri två gånger snett in i box och flera av hörnorna ställer Hammarby som tvingar slå undan boll till ytterligare hörnor. Hammarby växer in i matchen alltmer men har egentligen bara ett bra läge i första halvlek. Bekanta Emilia Larsson smyger upp bakom Irma när en crossboll går genom boxen, med hjälp av en tå så går bollen mot Hjern som lyckas stanna i sin sidoförflyttning och få ner händerna till en riktigt högklassig räddning. En första halvlek som IFK, när man summerar, har haft överhanden i. Irma Cajlakovic spelade hela matchen och förklarar den starka öppningen:

• Vi hade en bra matchplan. Våra två starka kantspelare Sabina och Berggren hade fokus på sina kantspelare och så hade vi tre bakom koll på ytorna bakom främst.

Andra halvlek börjar likt första slutade. Det är en jämnare tillställning där bägge lagen mest har halvchanser i öppningen. Hammarby gör matchens första mål när en av deras yttrar kommer fri och kan passa in till Emma Jansson som enkelt kan slå in bollen bakom Hjern. IFK:s spelare tröttnar och när Hammarby gör ett byte på fyra spelare en bit in i andra så vänder matchbilden till gästerna. IFK bedriver försvarsspel tills de själva gör ett trippelbyte. Det är dock stor skillnad på de anfall som skapas nu i andra jämfört med första halvlek och det blir aldrig riktigt farligt förutom i slutet när Thilde Alvberger inte riktigt når Sabina Ravnell på bortre ytan, ett mer eller mindre öppet mål hade väntat om inte bollen fastnat på försvarare. Resultatet står sig till 1-0 och IFK Norrköping är utslagna ur Svenska cupen. Irma ger sin syn på förändringen i andra halvlek och försvarsinsatsen matchen igenom.

• Vi har koll på dem i början men när de gör sitt stora byte av fyra spelare så går det snabbare.
  • Försvarsinsatsen var bra idag, tråkigt med ett inspelsmål. Vi hade nog kunnat ta den men det är sådant som händer när man möter ett lag med många individuellt skickliga spelare.