IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 maj, 2022

Irma Cajlakovič inför hemmamatchen mot Älvsjö: “Inte underskatta och fortsätta köra hårt”

Delad poäng i Växjö efter 1-1. Tillbaka på hemmaplan vill damerna studsa tillbaka på segertåget när bottenlaget Älvsjö AIK kommer på besök. Irma Cajlakovič ser fram emot matchen och reflekterar över vad som har hänt sen sist lagen möttes i Elitettan.

Bortamatchen mot Växjö slutade med delad poäng, ett tidigt krigarmål av Lovisa Gustafsson räckte inte hela vägen när hemmalaget lyckades kvittera på hörna. Irma Cajlakovič ger sin syn på saken några dagar efter senaste matchen.

  • Vi stod upp bra mot ett topplag, det hade kunnat bli vinst men det är okej att det blev delad poäng.

Tor-Arne Fredheim gjorde intåg som manager för IFK Norrköping i september 2021 och gjorde premiär mot just Älvsjö AIK- det lag som väntar damerna på Platinumcars Arena nu på lördag. Irma Cajlakovič gjorde lagets enda mål när matchen slutade 1-1.  Bägge lagen låg i bottenregionen av tabellen när Elitettan 2021 hade spelats klart, men mycket har hänt sedan dess menar Cajlakovič.

  • Vi har ett större bollinnehav och vill vara bollförande, vilket vi behöver för att kriga i toppen.

På frågan hur hon själv utvecklats sedan den matchen så svarar hon följande.

  • Min uthållighet har blivit mycket bättre, det har Tor-Arne tryckt på. Jag försöker också komma högre upp i plan och sköter mer hörnor och fasta situationer.

Medan IFK har kontakt med toppen av tabellen så har Älvsjö AIK haft en tuff start. Bara en vinst och resten förluster gör att laget ligger sist i Elitettan.

  • De har tappat många spelare men vi får inte slappna av. De vann mot oss med 2-1 i träningsmatchen innan säsongen drog igång. De spelar på omställningar så vi måste vara vakna. Vi får inte underskatta dem och fortsätta köra hårt.

Hur ska då den egna prestationen se ut för att ta hem de tre poängen?

  • Vi ska ta vara på våra målchanser och äga boll. Sen vore det kul om vi kunde göra mål på fasta situationer.

IFK Norrköping – Älvsjö AIK: Elitettan,  21/5 klockan 15.00, Platinumcars Arena

  • NT sänder Elitettan 2022, och just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Entréerna öppnar 60 minuter innan match. Västra läktaren är öppen.
  • Inträde till matchen med årskort Elitettan eller biljett. Årskort och biljetter finns att köpa här. 
  • Parkering finns på Södra plan för 30:- betalning med Swish.
  • Kiosk på Västra läktaren är öppen med sedvanligt sortiment.

Annonser