20 augusti, 2022

Irma Cajlakovic efter 2-0 vinsten: “Planen var att ligga högt och vinna boll”

Det blev en kontrollerad 2-0 seger för IFK Norrköping när Mallbackens IF kom på besök. Den fjärde vinsten i rad i Elitettan. Irma Cajlakovic var nöjd med en hållen nolla och har funnit ett bra samarbete på kort tid med Sabina Ravnell som bytt sida av plan.

Efter några första försiktiga minuter så hugger IFK tag i matchen och släpper den inte. Det är bara IFK som skapar chanser och har hela tio avslut i första halvlek. Det första målet börjar med att Ebba Handfast hittar en fin öppning och passar igenom gästernas mittfält fram till Lovisa Gustafsson. Anfallaren tar emot och vrider upp, framspringandes kommer Wilma Leidhammar som helt ställer försvarande mittbackar. Passningen går till Leidhammar som inte gör några misstag när hon kommer ensam mot målvakten. En chip över framrusande målvakt och det står 1-0. Förutom djupledsbollar så pepprar IFK inlägg i Mallbackens box men det andra målet är ett skott utifrån. Sabina Ravnell fångar upp en boll högt upp i plan och passar den inåt till Dilja Yr Zomers. Dilja viker in och avslutar i nedre kant av ribban innan bollen går i nät. 2-0 efter 32 minuter.

Den andra halvleken är mer kontrollerande från IFK. Chanser finns fortfarande men intensiteten är inte lika hög. Mallbacken som har haft svåra möjligheter att skapa chanser lyckas komma närmare desto längre matchen lider. I slutändan står de däremot med 0 avslut. Närmast blev det när Handfast i sista sekund blockerade ett skott inuti straffområdet.

Irma Cajlakovic spelade hela matchen och var mycket nöjd med matchbilden och att försvaret höll nollan.

• Vi visste att Mallbacken är tuffa och fysiska, så har det varit förut. Planen var att ligga högt och vinna boll där och trycka på framåt. De har två duktiga forwards som vi bevakade för att de inte skulle få ha boll. Vilket funkade mycket bra.

Ebba Handfast började säsongen som vänsterback men har rört sig inåt bredvid Selma Cajlakovic som mittback. Samtidigt som Selma Berggren och Jennie Egeriis har bytts av på vänsterbackspositionen.

• Med Ebba i mittlåset har vi ett annat vapen, en offensiv fot. Clara och Selma är bägge defensiva. Samma sak med Selma Berggren och Jennie som nu spelat mer vänsterback efter att Ebba flyttat inåt, olika spelare som kan användas i olika typer av matcher.

Det har ju inte bara förändrats i backlinjen utan du har också fått en ny lekkamrat framför dig i Sabina, hur funkar det att spela med henne framför sig?

• Det har funkat väldigt bra, jag och Sabbe pratar väldigt mycket och när jag säger till henne att stänga vänstersidan så gör hon det direkt! Så jag är mycket nöjd!

IFK Norrköping – Mallbackens IF 2-0 , Elitettan, 20/8, Platinumcars Arena

Mål: Leidhammar 24′, Zomers 32′

Varningar MIFS: Jenna Denae Zuniga

Startelva IFK: Hjern – I. Cajlakovic, S. Cajlakovic, Handfast, Berggren 68′ – Ravnell, Burvall, Cato, Zomers – Leidhammar 85′, Gustafsson 73′

Avbytare: Berggården, Flenhagen, Nyström, Jeppson, Egeriis 68′, Wiklander 73′, Johansson 85′