IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 maj, 2022

Inkastade föremål är inte okej

Curva Nordahl har hållit en otroligt hög klass under hela vårsäsongen. Det är alltid svårt att mäta mellan olika säsonger men den här säsongsinledningen kan vara den bästa någonsin. Utöver det så har tifogruppen redan hunnit leverera tre otroliga koreografier under våren.

Men vi måste även prata om något som inte har varit lika bra.

IFK Norrköping berör och i en svängig match som gårdagens så är det naturligt att känslor och humör speglas av resultatet och utvecklingen under matchens gång. Något som föreningen inte kan ha något som helst överseende med är däremot att dessa känslor tar sig uttryck i att saker kastas in på planen.

Det finns många anledningar till detta. Inkastade föremål kan skada både spelare, domare, vår personal och andra läktarkamrater.
Det kan även leda till disciplinära åtgärder mot föreningen och vill det sig riktigt illa kan det även leda till att matcher avbryts. I sanningens namn så var vi inte långt ifrån det sistnämna scenariot igår.

Med hjälp av videomaterial arbetar vi för att identifiera och stänga av de personer som kastat in föremål.

Vi vill även påminna om att det också är ett lagbrott att kasta in föremål på planen och att även polisen jobbar med den här frågan.

Vi behöver även under uppehållet se över vårat eget arbetssätt. Allt ifrån vad som serveras och hur det serveras i våra kiosker till om vi behöver sätta upp ytterligare nät framför läktaren.

Den här texten riktar sig till alla våra supportrar. Vår bild är att våra organiserade supportergrupper har en stor förståelse för detta och texten riktar sig främst till de individer som själva har kastat. Men det är viktigt att vi som förening tillsammans med våra supportrar markerar mot detta. Vi måste gemensamt arbeta för att vissa av normerna kring hur man beter sig på fotbollsmatcher återgår till hur det var och fungerade innan pandemin.

Tack för er förståelse och stödet hittills under säsongen. Vi ses efter uppehållet igen!

Annonser