IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

23 oktober, 2022

Införrapporten: IFK Norrköping – IFK Värnamo

Måndagen den 24/10 väntas kamratmöte på Finnvedsvallen. IFK Norrköping ställs mot IFK Värnamo i säsongens näst sista bortamatch. Nedan finns en intervju, och annan samlad information inför matchen. Framåt, kamrater!

Tabelläge

IFK Norrköping ligger inför omgången på 11:e plats i Allsvenskan. Med 4 poäng ner till Varberg BOIS, och kvalplatsen, är det synnerligen viktigt att ta de poäng man kan i säsongsavslutningen. I resterande spelschema återfinns – förutom IFK Värnamo – Djurgårdens IF och BK Häcken. 

IFK Värnamo ligger å sin tur på 10:e platsen. Värnamo är formstarka och har vunnit tre av de 5 senaste matcherna. Resterande spelschema för motståndarlaget innefattar Degerfors IF och IFK Göteborg. 

Laorent Shabani om formen och motståndet…

  • Jag känner att jag i den senaste matchen kom upp i den nivå jag tycker att jag höll under förra året. Det var skönt att prestera på en nivå som jag i vanliga fall är van vid. Nu handlar det om att bara släppa spärren, inte tänka så mycket och bara köra, säger Shabani om formen, och fortsätter:
  • Värnamo har tagit en del poäng senaste tiden, det är ett tufft lag att möta på bortaplan. Den inställningen vi visade igår tar vi med oss, och då har vi stora chanser att lämna med tre poäng. 

Inbördes möten 

Senast de två kamratföreningarna ställdes mot varandra slutade det med vinst för IFK Norrköping – Jonathan Levi stod bland annat för ett vackert frisparksmål framför curvan. Innan dess var det senaste mötet 2019, då i Svenska Cupen, även den matchen slutade med tre poäng för IFK Norrköping. 

IFK Norrköping – IFK Värnamo, 2-0, Allsvenskan 2022

IFK Norrköping – IFK Värnamo, 3-1, Svenska Cupen 2019

IFK Värnamo – IFK Norrköping; 24/10 klockan 19.00, Allsvenskan, Finnvedsvallen, Discovery+.

Annonser