IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 oktober, 2022

Införrapporten: IFK Norrköping – Djurgårdens IF!

Måndagen den 31/10 tar IFK Norrköping emot Djurgårdens IF i vad som blir säsongens sista allsvenska hemmamatch. Nedan finns sammanställd information, och en intervju med Linus Wahlqvist. Varmt välkomna till arenan, kamrater!

Tabelläget

Hemmalaget ligger på en 11:e placering i Allsvenskan. I skrivande stund är inte det allsvenska kontraktet matematiskt säkrat för IFK – och det blir således extra viktigt att ta så många poäng som möjligt i resterande matcher. Kvar i spelschemat för Kamraterna är topplagen Djurgårdens IF och BK Häcken.

Djurgården, å andra sidan, huserar på en 2:a plats i tabellen. Bortalaget har redan säkrat europaspel till nästa säsong, och kampen om SM-gulden är redan avgjord i Häckens favör. För Djurgården återstår matcher mot IFK Norrköping och Mjällby AIF.

Linus Wahlqvist om förväntningarna på matchen…

  • Det blir en tuff match såklart, det är ett Djurgården som jagat europaplats och SM-guld i år, så att det är inga tvivel om att det blir jättetufft för oss, säger han och fortsätter:
  • Samtidigt är det också ett lag vi brukar ha ganska bra matcher emot både på hemmaplan och bortaplan. Vi brukar vara ganska starka på hemmaplan mot den typen av motstånd generellt. Mycket tack vare det stödet vi har här hemma – med det tryck som blir på arenan här. Det kommer bli både roligt och tufft för oss.

Inbördes möten 

De senaste fem gångerna IFK Norrköping har ställts mot Djurgården har resulterat i två vinster vardera, och ett kryss. I våras kunde vi se Jonathan Levi göra säsongens första mål för IFK mot just Djurgårdens IF – tyvärr räckte det inte till poäng den gången.

Djurgårdens IF – IFK Norrköping 2-1, Allsvenskan 2022

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 1-1, Allsvenskan 2021

Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1-0, Allsvenskan 2021

Djurgårdens IF – IFK Norrköping 1-2, Allsvenskan 2020

IFK Norrköping – Djurgårdens IF 3-0, Allsvenskan 2020

IFK Norrköping – Djurgårdens s IF: 31/10 klockan 19.10, Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+.

Annonser