IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 april, 2023

Införrapport: Premiären mot IK Sirius

Snön har fallit tungt över Norrköping när mars blir april – och allsvenskan drar igång. Första utmaningen för kamraterna stavas IK Sirius hemma på Platinumcars Arena. Nedan följer sammanställd information inför matchen.

Huvudtränare Glen Riddersholm inför den allsvenska premiären: 

Om känslan inför premiären

 • Spänt, så måste det vara. Spänd på att se om vi kan komma ut och visa det som jag vet att alla grabbarna här vill visa. Tillsammans med vår trofasta publik och supportrar så hoppas jag att vi tillsammans kan få en fantastisk start på Allsvenskan 2023. Därför ska vi se till att vara en stark enhet och ge varandra den energin som krävs för att vinna matchen.
 • Känslan jag har är att jag ser fram emot de där sista 10 eller 15% som kommer när det är matchdagar och står mycket på spel. Det handlar mycket om att se till att vara taggade – men taggade på ett sätt så att vi är i kontroll i förhållande till vår spelidé och gameplan.

Om IK Sirius

 • Det är ett bra lag. Generellt sätt är alla lag i allsvenskan bra. De har många bra spelare och mycket spets. Sirius har en bra kombination av unga och gamla spelare med erfarenhet, där jag tycker att Mathisen sticker ut som särskilt viktig för dem. Det kommer att krävas en riktig lagprestation imorgon för att ta tre poäng.

IFK Norrköping

IFK Norrköping slutförde i och med lördagens förlust mot BP en försäsong där man resultatmässigt såväl blandat som gett. Vinster på Bravida Arena mot GAIS och IFK Göteborg gav avancemang i Svenska Cupen. I kvartsfinalen tog det sedan stopp när kamraterna, även denna gång på Bravida Arena, ställdes mot BK Häcken.

Utöver det har IFK Norrköping spelat ett antal träningsmatcher, där resultatraden lyder tre förluster och ett kryss.

Under vinterns transferfönster har Peking varit sällsynt aktiva – och när den nya säsongen nu ska dra igång är det på många sätt en annan trupp än den som ifjol sågs avsluta allsvenskan. Några av de nya namn som presenterats är anfallaren Victor Lind, mittfältaren Jesper Ceesay, och försvararen Niklas Gunnarsson. 

IK Sirius 

Bortalaget har precis som IFK Norrköping nyligen slutfört en försäsong med blandade resultat. I Svenska Cupen misslyckades de med att avancera från gruppspelet till fördel för finalisterna Mjällby AIF. 

Vad gäller träningsmatcher har Sirius matchats mot motstånd som BP, Aalborg, och IK Brage – med ett facit som läses tre förluster, två kryss, och en vinst. 

Även i Uppsala har det arbetats flitigt under vinterns transferfönster, ett fönster som avslutades med att man med bara timmar kvar av transferfönstret kunde presentera anfallaren Magnus Kaastrup från danska Lyngby BK. 

IFK Norrköping – IK Sirius 2/4 15:00 Allsvenskan, Platinumcars Arena, Discovery+ 

 • Säsongskort herr ger inträde till matchen. Köp säsongskort eller biljetter på hemsidan.
 • Discovery+ visar matchen. Teckna abonnemang hos discovery+ via denna länk och stötta samtidigt IFK Norrköping.
 • Hemmamatchtröjan är här! Du hittar den på ifkshop.se eller i souvenirbutiken på arenan.
 • Se damernas match mot IFK Kalmar inför herrarnas match – den kommer att sändas i Curvanbaren och Fenixbaren. Läs mer här.
 • I samband med dagens match uppmärksammas Tifogruppen. För varje såld biljett på Curva Nordahl går 5kr till Tifogruppen, framåt kamrater!
 • IFK-shopen i Lindén är öppen i samband med morgondagens match – öppettider är 12-14.
 • Inför varje hemmamatch under årets säsong har du möjlighet att vinna en av spelarnas använda matchtröjor. Första matchtröjorna att lottas ut tillhör Totte Nyman och Kojo Peprah Oppong. Läs mer och delta här.
 • Matchens bollsponsor Calle Ågren.
 • Matchvärd är ICA Kvantum Klockaretorpet.

Annonser