IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

18 oktober, 2022

Införrapport: IFK Norrköping-Helsingborgs IF

När Helsingborgs IF gästar under onsdagen är det viktiga poäng som står på spel för bägge lag. Här nedan finns sammanställd information om morgondagens drabbning.

Tabelläget

IFK ligger för tillfället på en 12:e placering i Allsvenskan. Med sex poäng ner till Degerfors, som huserar på kvalplatsen, är det synnerligen viktigt att ta så många poäng som möjligt i säsongavslutningen. Spelschemat som väntar för IFK innefattar topplagen BK Häcken och Djurgårdens IF, men också IFK Värnamo och Helsingborgs IF. Det blir således extra viktigt att ta poäng mot Helsingborg imorgon för att dryga ut avståndet till botten inför säsongens tre sista matcher.  

Helsingborg å andra sidan, spelar för att först och främst ta sig till kvalplatsen. Med sex poäng upp till Degerfors handlar det om att jaga ifatt dem och lämna nedflyttningsplatsen. Helsingborgs resterande spelschema består av – utöver IFK Norrköping – Degerfors, Elfsborg och Hammarby. 

Tränare Glen Riddersholm inför matchen 

  • Allt man ser som positivt kan ju också ses som negativt. Vi tar oss i senaste matchen upp i deras box 33 gånger – det tar sig in i våran 16 gånger. Ja, vi saknar kvalitet i den sista passningen och avsluten, det behöver man inte vara särskilt analytisk för att se, men vi håller motståndaren borta från många målchanser. Visst gör de mål och inte vi, det vill jag inte ursäkta, men det finns en del positivt att ta med sig, säger Glen om lördagens match och fortsätter:
  • Den stabilitet, ro och mod som laget visar när det kommer till att gå ut och kontrollera matchen, den ska vi visa även nu på onsdag. För det är självklart att det är vi som ska gå ut och styra matchen, vi ska tänka och spela framåt. Vi måste också våga öppna upp och spela för att vinna och inte vara rädda för att förlora: “To achieve and not avoid”. Vi är i en situation som vi kan kontrollera, det ska vi ta tillvara på och vinna matchen.

Se hela intervjun med Glen här.

Inbördes möten

När IFK Norrköping och Helsingborgs IF senast ställdes mot varandra lämnade kamraterna Olympia med tre poäng. Totte Nyman stod då för matchens enda mål – ett mål som då gav IFK den tredje vinsten i årets allsvenska. Ser man till de fem senaste mötena lagen emellan har Helsingborg vunnit tre av matcherna, IFK två. 

Helsingborg IF – IFK Norrköping 0-1, Allsvenskan 2022

IFK Norrköping – Helsingborgs IF 3-4, Allsvenskan 2020

Helsingborgs IF – IFK Norrköping 3-2, Allsvenskan 2020

IFK Norrköping.- Helsingborgs IF, 5-0 Allsvenskan 2019

Helsingborgs IF – IFK Norrköping, 3-1 Allsvenskan 2019

Annonser