IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

21 april, 2022

Information om ordningsstörningar på läktaren

Med anledning av den senaste tidens händelser på Curva Nordahl vill IFK Norrköping påminna om vad som gäller på våra läktare.

Nolltolerans mot ordningsstörningar
Nu är säsongen igång för båda våra seniora elitlag. Vi är glada att välkomna publik tillbaka till våra läktare igen efter två säsonger av restriktioner, och vi vet att stödet från läktaren betyder otroligt mycket för spelarna på planen. Med detta sagt har vi tyvärr också, under de två första hemmamatcherna för herrlaget, haft oacceptabla ordningsstörningar på läktaren.

Evenemangen ska vara välkomnade för alla
IFK Norrköping har en vision om trygga och säkra evenemang, samt att evenemangen skall vara välkomnande och stämningsfulla för alla. Detta gör vi på många sätt, bland annat jobbar vi aktivt med att stärka den positiva supporterkulturen och ta tillvara det engagemang som finns hos föreningens supportrar. Här gör exempelvis Pekings Tifogrupp ett fantastiskt arbete. Men, det är allas ansvar att se till att vi har en inkluderande kultur på våra läktare där alla känner sig välkomna och trygga.

Med det sagt vill vi påminna om att på IFK Norrköpings arrangemang så är det IFK Norrköping, i samråd med berörda myndigheter, som säger vad som är ok och inte. Detta är inget som någon grupp eller individ på läktaren bestämmer över. Har man åsikter kring detta så är man varmt välkommen att höra av sig till oss för att föra en dialog.

Nollvision och nolltolerans
Föreningen arbetar med en nollvision när det gäller ordningsstörningar vid våra evenemang. IFK Norrköping som förening arbetar aktivt med att förebygga ordningsstörningar före, under och efter match. Med detta sagt har IFK Norrköping tydliga regler och rutiner för hur vi hanterar ordningsstörningar och vidtar de åtgärder som fastställts i föreningens rutiner för detta, såsom exempelvis avstängningar. IFK Norrköping är enligt ordningslagen också ansvarig för att anordna säkra evenemang. IFK Norrköping tar detta ansvar på stort allvar.

Samverkan med Polismyndighet
IFK Norrköping har en god samverkan med Polismyndigheten i frågor runt säkerhet, både på och i nära anslutning till Platinumcars Arena. Denna samverkan sker både på övergripande nivå, såväl som inför alla klubbens matcher. Samverkan sker också under och efter IFK Norrköpings samtliga herrmatcher.

Tillsammans för IFK Norrköping
Tillsammans kan föreningen, supporterorganisationer och vår publik skapa välkomnande och stämningsfulla evenemang som självklart också är säkra för alla och som ger den extra energi som våra elitlag så väl behöver.

IFK Norrköping

 

Här kan du läsa mer om IFK Norrköpings säkerhetspolicy.

 

Annonser