IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 oktober, 2020

Information kopplad till covid-19

Med anledning av de skärpta råden som Folkhälsomyndigheten meddelade igår den 29 oktober så vill IFK Norrköping informera om hur det berör och påverkar våra olika verksamheter.

Herrlaget som befinner sig i en tävlingssäsong kommer att fortsätta att följa de framtagna protokollen och riktlinjer som finns. Vårt medicinska team har en tät dialog med både SEF och förbundet. Nästa match i Allsvenskan spelas på söndag i Borås mot Elfsborg.

Damlaget har spelat färdigt serie och kvalspel som slutade med ett avancemang till Elitettan. Den planerade matchen i svenska cupen mot Linköpings FC i november skjuts upp och laget är för tillfället träningsledigt.

I Akademiverksamheten kommer det tillsvidare inte att spelas några fler matcher. Efter att vårt medicinska team varit i kontakt med expertisen inom Sveriges fotbollsläkarförening så har vi fått klartecken till att tillsvidare fortsätta träningsverksamheten. Givetvis under tydliga riktlinjer och förhållningssätt precis som tidigare.

IFK Konferens & Restaurang har sedan i våras ställt om sin verksamhet för att följa de restriktioner och riktlinjer som gäller. Våra stora lokaler möjliggör att du även i fortsättningen kan äta lunch och konferera hos oss på ett tryggt sätt. Vill du hämta din lunch istället så kommer vi gärna ner med den till Entré 1. Förbeställ gärna på telefonnummer 011-215512. Vid större sällskap så kan vi även komma ut och duka upp middagen, julbordet eller konferensen i era lokaler.

IFK Performance Center skall du känna dig välkommen att träna även fortsättningsvis. Vi har anpassat såväl lokalerna som verksamheten för att du ska känna dig trygg. Vår erfarna personal hjälper dig för att du ska få ut maximalt av din träning även under rådande omständigheter.

Vi har två hemmamatcher kvar av Allsvenskan 2020, mot Falkenberg och Helsingborg. Förra veckan meddelande regeringen att man inför publiklättnader och höjer maxgränsen för antalet åskådare från 50 till 300 personer. IFK Norrköpings hållning har varit att vi inte kan göra någon skillnad på våra årskortsinnehavare och välja ut 300 personer för de två avslutande matcherna. Samtidigt har vi ett ansvar och vill vi visa att vi kan arrangera ett evenemang på ett smittsäkert sätt för att ta det första steget mot att kunna välkomna fler till våra matcher igen.

Igår, den 29 oktober, fattade Länsstyrelsen i Östergötland beslutet om att begräsningen på 50 åskådare fortsatt skall gälla till den 22 november. Om det blir aktuellt att släppa in någon publik till de återstående matcherna så kommer dessa platser att tilldelas ungdomarna i vår akademi. De Allsvenska matcherna är en viktig del av våra ungdomars fotbollsutbildning och möjlighet att drömma och inspireras mot sina mål.

Slutligen vill IFK Norrköping rikta ett stort tack till er alla som stöttar föreningen och våra olika verksamheter i en tuff och utmanande tid.

Annonser