IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 mars, 2023

Inför träningsmatchen mot BP

Genrep innan den Allsvenska premiären väntar IFK Norrköping på lördagen den 25:e mars. Allsvenska nykomlingen BP kommer på besök till Platinumcars Arena.

En sista träningsmatch väntar IFK Norrköping innan premiären av Allsvenskan 2023. Det slutade 0-0 i förra helgens träningsmatch mot Östersunds FK utan att det för den delen saknades intensitet. Matchen drabbades av många spelavbrott och i slutändan var inget lag egentligen nära att göra mål. I matchens sista minuter blev Isak Ssewankambo utburen på bår och det konstaterades senare att nyförvärvets hälsena är av och att det nu väntar en lång rehabperiod för spelaren.

Genrepets motståndare BP gick upp till Allsvenskan inför denna säsong som vinnare av Superettan 2022. Trots serieseger blev det huvudtränarbyte för BP då Christer Mattiasson lämnade och Olof Mellberg återvände. Mellberg bildar ny huvudtränarduo med förra årets assisterande tränare Andreas Engelmark. Laget har fått behålla sin bästa poängspelare i Oscar Pettersson som gjorde 15 mål och 12 assist i serien.

Huvudtränare Glen Riddersholm inför genrepet

  • Imorgon blir det lite annorlunda eftersom vi har flera spelare borta, några ny småskador och några som är borta med sina landslag. Det är en nykonstruerad elva men det blir lärorikt att se vad det betyder för spelsättet när vi tar in så många nya spelare i vår modell. Yahya, Anton och Marcus är tillbaka men kanske inte spelar 90 minuter.
  • Vi har fått stifta ny bekantskap med spelaren Jesper Ceesay. En spelare som detta år ska få sitt genombrott i Allsvenskan, han har extremt stor potential då han är atletisk och bra med bollen. Jag ser mycket fram emot att se honom spela för IFK Norrköping imorgon.
  • BP har ett bra kombinationsspel och det ska bli spännande att se hur de tar sig an Allsvenskan senare under säsongen. En bra motståndare som har spelat bra i de träningsmatcher jag har sett.

Motståndet

  • BP kom sist i Grupp B av Svenska Cupen efter förluster mot Örebro SK (1-2), Landskrona BoIS (2-3) och Djurgårdens IF (1-2).
  • Truppen har förstärkts med spelare som André Calisir, Oscar Linnér och den förre IFK Norrköping spelaren Viktor Agardius.
  • I träningsmatcherna efter uttåget ur Svenska Cupen har BP vunnit mot Vasalunds IF (3-1) och GIF Sundsvall (4-2) men också förlorat mot IK Brage (0-2).

IFK Norrköping – BP 25/3 14:00 Träningsmatch, Platinumcars Arena, discovery+ 

Annonser