IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

20 augusti, 2021

Inför Sundsvalls DFF-IFK Norrköping

Det blev en tung nollpoängare på Platinumcars Arena förra helgen trots en spelmässigt bra insats mot Jitex. IFK Norrköping har slickat såren, analyserat det som hände och fäst blicken på morgondagens motstånd – Sundsvalls DFF: “Vi är väldigt taggade. Vi har jobbat på bra hela veckan och fokuserat på det vi ska fokusera på: Anfall”, säger Lovisa Gustafsson.

11an IFK mot 12an Sundsvall.
   Det är tre viktiga poäng som står på spel på NP3 Arena i Sundsvall under lördagseftermiddagen.
   Sundsvall spelade så sent som i onsdags hemma mot serietvåan Uppsala IK. En uppskjuten match från den nionde omgången. Där blev det en förlust av den större modellen när topplaget tog med sig en seger efter 5-0.

Det skiljer bara två poäng mellan morgondagens lag. Sundsvall har tre segrar, tre kryss och nio förluster. Med sina elva mål framåt är de det lag i Elitettan som gjort färst mål. Efter uppehållet har medelpadarna två förluster och ett kryss (3-3 borta mot Borgeby).
   IFK kommer senast från en tung förlust förra helgen mot Jitex (0-1) och det var ett besviket lag som lämnade Platinumcars trots bra spelmässiga perioder och en del bra chanser framåt.
   Dessförinnan föll man borta mot BP där man tog med sig en bra andrahalvlek.
   De matcherna är lagda till historien och nu siktar IFK på en ny bra insats mot Sundsvall.
Fokus under veckan har varit ganska enkelt: Anfall.

  • Samtidigt har vi fortsatt med det vi alltid gör men lite mer fokus på anfall och att få in bollen, säger Lovisa Gustafsson.

När lagen möttes i premiären i våras tog IFK en 1-0-seger efter att LFC-lånet Alva Selerud resolut gjort matchens enda mål efter tjugo minuter.
   Finns det en fördel i att veta att man redan vunnit mot dem?

  • Ja absolut, men sen vann vi bara med 1-0. Det säger inte så mycket och det gäller att vi är förberedda på att det kommer vara en tuff match.

Trots förlusten senast finns det bitar att ta med intill morgondagens bortamatch.

  • Försvarsspelet skulle jag säga – och att vi kämpar in i det sista. Det var en av de matcher vi spelade bra fotboll under den senaste tiden. Men vi måste höja oss.

Det är ett taggat och fokuserat IFK som åker de knappa 54 milen norrut.

  • Jag vill se att att alla höjer sig, att vi har kul tillsammans och spelar bra fotboll – och vinner matchen. Det vill jag se, ler Lovisa Gustafsson.

Sundsvalls DFF-IFK Norrköping
Elitettan (16:26)
Lördagen den 21/8 kl. 16:00
NP3 Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Selma Cajlakovic, Ebba Sjögren, Erica Cunningham, Irma Cajlakovic, Gloria Douglas, Cajsa Åkerberg (Eskilstuna United), Emma Engström (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser