IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 mars, 2022

Inför söndagens Norrköpingsderby: “Blir viktigare och viktigare för varje match som spelas”

Under söndagen gästas IFK Norrköping av division 2-klubben Lindö FF i en träningsmatch på Platinumcars Arena. “Förhoppningsvis kan vi jobba med vårt anfallsspel ännu mer”, säger mittfältaren Emelie Johansson inför mötet.

IFK Norrköping har fått möta tuffa motstånd med lag högre upp i seriesystemet under försäsongen och nu väntar det första mötet med en klubb lägre ner i seriesystemet. Som motståndare står nämligen Norrköpingsklubben Lindö FF.

  • Förhoppningsvis kan vi jobba med vårt anfallsspel ännu mer, vågar ha bollen mer och skapa mer chanser. Men samtidigt är det ännu viktigare att vi sätter våra chanserna. Den senaste tiden har vi skapat mycket men inte gjort så mycket mål, säger Johansson.

Finns det risk för underskattning nu när ni möter ett lag längre ner i seriesystemet eftersom ni mött lag högre upp tidigare? 

  • Nej, det skulle jag inte säga. Varje match är en ny match och det står alltid 0-0 i början. Det gäller att vara lika taggad varje match. Nu är det inte så många matcher kvar till serien börjar heller så det blir viktigare och viktigare för varje match som spelas.

På innermittfältet har konkurrensen ökat till säsongens upplaga av IFK Norrköping. Det gör att Emelie Johansson får tampas hårt om startplatserna – precis som alla andra i laget.

  • Jag är bara jätteglad att kvaliteten på träningarna har ökat så pass mycket och jag tror att högstanivån som vi kan nå är mycket högre nu. Men det är extra viktigt att vi har en högre lägstanivå – och blir någon skadad nu kommer en lika bra spelare in och ersätter. Visserligen har vi varit ganska skonade från skador – men nu har det kommit några mot slutet. Det är en del av resan och man måste ha konkurrensen i laget för skador kommer att ske. Sen kan man också matcha rätt spelare till rätt motstånd. Självklart vill man spela så mycket som möjligt men det viktigaste är att rätt spelare spelar för dagen, säger Johansson.

Hur känner du att den bättre kvaliteten på träningarna hjälper dig? 

  • Spelar man med bättre spelare går tempot upp och då måste jag ta snabbare beslut i träning. Spelar man med bättre spelare kan man också både lägga och få hårdare pass. Passningen kommer på rätt fot med en bra kvalitet. Jag kan spela bättre med bättre spelare samtidigt som jag utmanas i tempot och en mot en-spelet, konstaterar Johansson.

IFK Norrköping – Lindö FF, söndag 13 mars 14:30, Platinumcars Arena, NT

  • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu.
  • Till matchen mot Lindö FF är det fritt inträde på Platinumcars Arena och det är den västra läktaren som är öppen. Det är också fri parkering på Södra Plan. Kiosk är öppen med sedvanligt sortiment.
  • Denna match sänds av NT och du kommer direkt till sändningen genom att klicka här. 

Annonser