IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

9 augusti, 2020

Inför Södersnäckornas BK-IFK Norrköping dam

Efter ett sommaruppehåll är division 1 södra Svealand tillbaka för IFK Norrköping dam. Redan i tisdags tjuvstartade IFK med en seger i Svenska Cupen. Nu väntar ett nytt bortamöte – mot Södersnäckorna: “Kroppen bara pirrar av glädje för att få spela tävlingsmatcher igen”, säger Grace Demir.

Södersnäckorna är i sammanhanget är ganska ung förening. De grundades 2007 och gick tämligen snabbt uppåt i seriesystemet. Efter fem säsonger i division 2 tog de 2017 steget upp till division 1 i vilken de gör sin tredje raka säsong.
   Förra säsongen kom laget på en åttondeplats fem poäng ner till strecket.
   I år har de startat säsongen med två förluster – 1–4 mot Boo FF och 1–2 mot Stuvsta IF. Två resultat som innebär att laget innehar jumboplatsen i serien.
   IFK kommer senast från en 4–0 seger mot Mälarhöjdens IK i Svenska cupens första omgång.

Det är med andra botten mot toppen med tabellen som facit i återstarten av serien.
   –Jag är väldigt taggad och ser framemot att få gå ut på plan och vissa vilken bra fotboll vi kan spela. Allt hårt jobb vi har lagt ner tillsammans kan äntligen få visas på plan, säger Grace.
 
Vad kan ni ta med er från matchen mot Mälarhöjden?
   –Det vi kan ta med oss är att ta vara på våra målchanser, sen även vara noggranna på våra fasta situationer. Vi var väldigt starka både offensivt och defensivt så jag tycker vi ska fortsätta på samma spår.
   Precis som att hon vill att IFK då som nu ska vara det bollförande laget med mycket bollinnehav.

Med nio matcher kvar i enkelserien är alla matcher extra viktiga.
   Då gäller det att IFK kopplar på från början.
   –Vi alla vet vad som krävs för att vinna matchen så det gäller att vi är fokuserade i vårat lagspel och passningspel. De ska inte få en lätt match så det är bara att håll huvudet högt och ge varandra energi.
   Grace vill se att hela laget går ut med inställningen att kriga för varandra som ett lag.
   –Det är ett bra lag vi ska möta så det krävs tålamod och att vi spelare är rätt organiserade i vårat försvarspel och anfallspel.
   Hur viktigt är det att starta höstserien med en seger?
   –Det är superviktigt – det är nu vi kan sätta ribban för nästkommande lag. Vi är ett hot för många och det gäller att vi håller samma nivå som tidigare. Vi är bollskickliga så det ska inte vara några större konstigheter, säger Grace Demir.

Matchen kan följas i appen Min fotboll eller på Twitter.

Mälarhöjdens IK–IFK Norrköping
Division 1 södra Svealand (3:11)
Söndagen den 9/8 kl. 17:00
Gubbängens IP (Observera att matchen spelar utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser