IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

26 september, 2020

Inför Smedby AIS-IFK Norrköping dam

Serietrean mot serieettan. Det är ett spännande möte mellan Smedby AIS och IFK Norrköping dam som väntar på Suez Arena under lördagslunchen – med en hel del i potten: “Det är såklart lite nervöst men ska bli en jäkligt rolig match”, säger Molly Wiklander.

Nykomlingen har hittills gjort en bra säsong och tagit sex vinster på nio matcher. Smedby kommer senast från ett kryss borta mot Boo FF och dessförinnan en förlust mot division 3-laget Rimforsa IF i semifinalen av Danske Banks Damcup.
   IFK har tagit sig ur en speltät period med idel segrar – bland annat två gånger om mot Örebro SK Söder där det också förra helgen blev 5–0 mot laget från Närke.

Det här är IFKs andra derby för säsongen.
   För Smedby är det årets första dito – det andra spelas mot Lindö FF nästa helg.
   En gemensam nämnare i allt det där är Molly Wiklander. Anfallaren har Smedby som moderklubb och kom från just Lindö till IFK inför säsongen.
   –Såklart det känns speciellt, det kommer nog alltid kännas speciellt när man möter ett lag man spelat i men lite extra eftersom det är mot min modersklubb. Men självklart ska det bli väldigt kul och jag tror vi alla är supertaggade inför denna matchen, säger Molly Wiklander.
   Efter en kortare skadeperiod gjorde hon comeback senast mot Örebro SK. Nu är hon redo för säsongens andra derby.
   Hur har träningsveckan varit för er del efter en period med mycket matcher?
   –Den har varit bra trots många matcher i folks ben. Det är väldigt skönt att vi fick till en ”vanlig” träningsvecka nu innan derbyt.

Resultaten har varit med IFK den här säsongen. Välförtjänt också ska sägas.
   En seger mot Smedby samtidigt som Tyresö tappar tre poäng mot Enskede innebär att IFK blir seriesegrare.
   Men där är vi inte än.
   –Vi har nämt att säsongen än så länge gått väldigt bra för oss, men det är fortförande två matcher kvar och ingenting är klart. Så vi tar en match i taget tills serien är slut.
 Hur ska ni spela för att ta tre nya poäng?
   –Vi ska spela vårt spel, vara aggressiva och bara köra utan att tänka så mycket – det är då vi är som bäst. Vi är ett starkt lag både offensivt och defensivt och så länge vi alla följer vår spelidé och ger allt så ska det gå hur bra som helst, säger Molly Wiklander.

Matchen kan följas i appen Min fotboll eller för prenumeranter på NT.se.

Smedby AIS-IFK Norrköping
Division 1 södra Svealand (10:11)
Lördagen den 26/9 kl. 12:00
Suez Arena (Observera att matchen spelas utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström, Siri Ed Kristersson (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser