IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 oktober, 2021

Inför semifinalen mot Smedby

Tre raka segrar och ett säkrat Elitettankontrakt i bakfickan – det är ett IFK Norrköping med självförtroende som tar den korta resan till PreZero Arena för semifinalmötet i Östgötacupen mot stadsrivalen Smedby AIS.

IFK Norrköping är regerande mästarinnor i vad som inför säsongen namnändrades tillbaka till Östgötacupen. I egenskap av Elitettanlag klev man in i kvartsfinal där man borta på Vifolkavallen manövrerade ut Mjölby FC med 5-3 efter straffar där Molly Wiklander och Lovisa Gustafsson nätade under ordinarie tid och där hemmalaget satte båda sina bonusstraffar. Därefter var det Cornelia Baldi Sundelius som såg till att rädda två av tre straffar.

Smedby AIS tog 2021 en fin tredjeplats i division 1 södra Svealand som nykomlingar. I samma serie som IFK som bekant vann och avancerade ifrån. I år har serien som brukligt spelats som dubbelserie och Smedby placerar sig på en femteplats efter 19 spelade omgångar, en bra bit ifrån Tyresö FF på fjärdeplatsen med sju segrar, sju kryss och fem förluster.
I Östgötacupen klev Smedby in i omgången innan IFK. Där bortaslog man först Svärtinge SK med 3-1 och därefter vann borta mot Borens IK med samma siffror.

Östgötacupen skulle ha spelats som gruppspel men den uppskjutna premiären för de regionala lagen gjorde att det istället omvandlades till utslagsmatcher direkt.

2021 möttes IFK och Smedby faktiskt bara en gång i och med att division 1 spelades som en enkelserie och trots att båda lagen ställde upp i både Östgötacupen som Svenska Cupen lyckades lagen att hålla sig undan varandra.

Den andra semifinalen spelas ikväll mellan Lindö FF och BK Kenty.

Smedby AIS-IFK Norrköping
Östgötacupen (semifinal)
Onsdagen den 20/10 kl. 19:00
PreZero Arena
Matchen sänds på NT.se.
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovic, Gloria Douglas, Irma Cajlakovic, Erica Cunningham, Tilda Sjöqvist

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser