IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 januari, 2020

Inför Sarpsborg 08-IFK Norrköping

Imorgon klockan 15.00 drabbar IFK samman med Sarpsborg 08 i årets första träningsmatch. Både Jens Gustafsson och Rasmus Lauritsen förväntar sig en tuff match.

IFK Norrköpings första motstånd för decenniet blir norska Sarpsborg 08, som slutade tolva i Tippeligan förra säsongen.

– När vi åker till den första träningsmatchen åker vi med några som säkert klarar 90 minuter, några som klarar 70 och några som inte riktigt ligger i den fasen, säger manager Jens Gustafsson.

– Vi kommer att sträva efter att de som åker med till Norge kommer att få speltid – så ser vi på matchen. Tidigare år har vi inte spelat match så tidigt utan använt det som en träningsperiod, men spelarna är så pass väl förberedda att vi känner att det inte är några problem.

I mars förra året mötte IFK Sarpsborg på Östgötaporten. Bortalaget bjöd IFK på en tuff match, som IFK vann med 3-1 efter mål två mål av Jordan Larsson och ett av Rasmus Lauritsen.

– När Sarpsborg var på Östgötaporten tidigt förra året var det ett fantastiskt frejdigt lag, löpstarkt och fysiskt. På det sättet blir det säkert en tuff match, säger Jens Gustafsson.

Mycket har hänt i Sarpsborg sedan dess.

– Man ska komma ihåg att Sarpsborg under året har rekryterat otroligt många spelare, säkert ett tjugotal. Det har skiftats mycket i Sarpsborg och de har nyligen bytt tränare till svenskbekantingen Mikael Stahre. Vi vet inte mycket om Sarpsborg, vad de önskar göra och var de står i nuläget – men det är mindre viktigt just nu, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping har tränat hårt under inledningen av året och nu vill Jens se att det ger resultat i matchspel.

– När vi tar på matchtröjan önskar vi se att vi jobbar med de saker vi gjort i träning, med lite ny anfallsmetodik som Kim Hellberg jobbat jättehårt med under den inledande tiden. Våra försvarsprinciper har anammats, utan att vi för den sakens skull har förväntningar på att de sitter till 100 procent.

En av målskyttarna från förra mötet, Rasmus Lauritsen, ser fram emot att dra på sig matchdressen.

– Det känns jättebra, det är kul att träna men du kommer till en punkt när du behöver matcher. Det är dags nu, det blir jättekul att få testa det vi har tränat på, säger Rasmus.

Hur är formen? 

– Bra, vi har sprungit mycket och tränat tufft, men det känns bra.

Vad vill du få ut av matchen?

– Vi har jobbat lite med ett nytt spelsystem som ska bli kul att testa, och man hoppas att vi löser det. Vi mötte ju Sarpsborg förra året och de spelade med mycket energi och fysik, så det blir ett bra test.

De som inte är med mot Sarpsborg är Egzon Binaku, Maic Sema, Pontus Almqvist, Filip Dagerstål och Oliver Stefánsson. Oliver kommer inte att vara redo för spel förrän framåt sommaren.

– Vi har valt att ta med Jakob Lindahl, som tillhör Sylvia, och Lucas Lima från vår akademi, säger Jens Gustafsson.

Truppen

Isak Pettersson, Julius Lindgren, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson, Henrik Castegren, Christopher Telo, Ian Smith, Kevin Alvarez, Alfons Sampsted, Simon Thern, Andreas Blomqvist, Alexander Fransson, Manasse Kusu, Kristoffer Khazeni, Sead Haksabanovic, Christoffer Nyman, Ísak Bergmann Jóhannesson, Jakob Lindahl, Lucas Lima, Carl Björk.

Fakta

Träningsmatchen mellan Sarpsborg 08 och IFK Norrköping börjar på lördag klockan 15.00 på Sarpsborg Stadion. I samarbete med Sportbladet kan ni se matchen- klicka HÄR för att komma till Sportbladets sändning.

Om du ska se matchen på plats rekommenderas du att parkera vid “Sirkustomta” och gå den sista biten till stadion. Entré kostar 100 NOK och kan betalas kontant eller med kort.

 

Annonser