IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

28 februari, 2021

Inför Sandvikens IF – IFK Norrköping

IFK Norrköping har begett sig norrut inför morgondagens drabbning mot Sandvikens IF i Svenska cupens gruppspel. “Vi åker upp med en stor respekt för Sandviken och vi har förberett oss väl”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling. 

IFK Norrköping fick en fin start på gruppspelet när det blev seger hemma mot GIF Sundsvall med 2-0 förra helgen. Sundsvall fick rött kort i mitten av första halvlek och det blev en ganska behaglig resa mot tre poäng för IFK Norrköping. Sead Haksabanovic blev tvåmålsskytt, med Samuel Adegbenro som assistent vid båda målen, och det saknades inte lägen att göra ännu fler mål. Virket träffades tre gånger och siffrorna blev inte vad de kunde blivit.

  • Vi har använt stora delar av den matchen i veckan, framför allt försvarsmässigt innan det röda kortet, och offensiven under hela matchen när vi gått igenom den i efterhand. Vi har haft två heldagar där vi jobbat med defensiven ena dagen, och offensiven den andra. Matchen mot Sundsvall och träningarna efter har varit nyttiga för oss, säger Rikard Norling.

Morgondagens motstånd Sandvikens IF ställde till rejäla problem för IFK Göteborg i förra omgången. Sandviken gick ifrån till 3-1, men Göteborg gjorde tre snabba i mitten av andra och division ett-laget fick inga poäng med sig från matchen.

  • Sandviken är ett riktigt bra division ett-lag som säkert kommer att ligga i toppen av serien. De har en spännande ung tränare (Martin Falk, 25 år) som sannolikt kommer att träna lag på hög nivå i framtiden, förutspår Rikard Norling.

Norling berättar om tjusningen med Svenska Cupen och vikten av respekt för lag från lägre divisioner.

  • Det är det som är så spännande med cupen, vi har tryck och press på oss att vinna matchen. Man har sett förr i cupsammanhang att lag som spelar i lägre divisioner kan störa de som spelar högre upp – allt kan hända. Vi åker upp med en stor respekt för Sandviken och vi har förberett oss väl, säger Rikard Norling.

Sandvikens IF – IFK Norrköping, söndag 28/2 kl 13.00, Jernvallen, Cmore. 

Annonser