IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 september, 2020

Inför Rimforsa IF-IFK Norrköping dam

För fjärde gången i följd spelar IFK Norrköping dam final i LågenergiHus Damcup. Förra året var det BK Kenty – imorgon kväll är det division 3-segraren Rimforsa IF som står för motståndet: “Att vi som lag har kämpat oss till en final är fantastiskt”, säger Grace Demir.

Om vi backar till fjolåret och ungefär vid den här tiden så lyfte IFK Norrköping dam pokalen och intecknade sin fjärde titel i tävlingen efter 5–1 borta mot Kenty där Junis Andersson, Lovisa Gustafsson, Ronja Karlsson Törnborg, Alma Sjödahl och Ebba Sjögren blev målskyttar.

Årets upplaga startade för IFKs del på Lingheden i Linghem mot just Linghem.
   Där blev det 15–0 till IFKs favör efter bland annat fyra mål vardera av Lovisa Gustafsson och Alma Sjödahl.
   I semifinalen besegrades BK Tinnis med 6–2 efter fyra mål sista tio minuterna.
   Rimforsa IF har haft en fin säsong. Som nykomlingar i division 3 tog de 24 av 27 poäng serien och säkrade också uppflyttning med en match kvar att spela.
   I gruppspelet avancerade Rimforsa från grupp D med två segrar och en förlust – vilket tog dem vidare som tvåa. Kvartsfinalen blev en batalj som heter duga.
   Efter att att Kenty gått upp till en 4–1-ledning påbörjades upphämtningen som kulminerade i att den tidigare IFK-anfallaren Hanna Hellström (tidigare Gustafsson) kontrat in 6–5 i den sista minuten.
   I deras semifinal manövrerade de ut IFKs division 1-kollega Smedby AIS med 3–1.

I och med att det skiljer två divisioner mellan lagen har Rimforsa två bonusstraffar och precis som vanligt i sammanhanget är det fria byten som gäller.
   –Vi har inte lagt så mycket vikt på det utan fokus ligger på att följa vår spelplan och lägga energi på det vi kan påverka, säger Grace Demir.
   Final ikväll och en avslutade match som kan säkra seriesegern på lördag.
   En andra del av veckan att se fram emot.
   –Jag är otroligt taggad och peppad inför matchen – känslan är på topp och vi kommer ge Rimforsa en ordentlig match.
   Hur roligt ska det blir att spela final?
   –Det ska bli superkul, framförallt att vi som lag alltid har en god atmosfär och en bra attityd. Det spelar ingen roll vad vi spelar för match utan vi kommer alltid gå ut och ge vårt 100%. Men såklart är det extra spännande när det är final och man vill stå som vinnare.

Det är två lag som haft liknande säsonger i respektive division.
   Två lag med bra självförtroende och ett Rimforsa som kommer göra allt de kan för att störta ett nytt division 1-lag.
   Grace vill se ett IFK som fortsätter att jobba och nöta med sin spelidé.
   –Vi ska spela vårt spel med snabba omställningar, vara aggressiva och ha ett enkelt passningspel. Det gäller att vi alla går till oss själva och lägger i en extra växel. Vi är alla bra fotbollspelare så det är bara att släppa på nervositeten och visa vart skåpet ska stå.
   Hur mycket skulle det betyda att vinna?
    –Det skulle betyda jättemycket, inte bara äran utan att även få representera Östergötlands bästa lag i år igen. Som lag stärker det sammanhållningen och förtroendet, säger Grace Demir.

Matchen kan följas i appen Min fotboll eller för prenumeranter på NT.se.

Rimforsa IF–IFK Norrköping
LågenergiHus Damcup (final)
Onsdagen den 30/9 kl. 19:00
Hackelvallen (Observera att matchen spelas utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser