29 augusti, 2020

Inför Örebro SK – IFK Norrköping

Klockan 17.30 imorgon ställs IFK Norrköping mot Örebro SK på Behrn Arena. “Örebro har en period som liknar vår egen”, säger manager Jens Gustafsson.

IFK Norrköping lyckades inte följa upp trepoängaren borta mot Göteborg med en seger mot BH Häcken i måndags. IFK Norrköping skapade gott om lägen i den andra halvleken mot Häcken, men när greppet om de svartgula var som hårdast stack Häcken upp och tog ledningen genom ett distansskott. Det blev matchens enda mål.

• Det var en medioker första halvlek där vi saknade energin och viljan som vi behöver för att påverka matchbilden. Vi positionerade oss också ofördelaktigt. Andra halvlek är tvärtom kanonbra på alla sätt och vis, men när vi är som bäst släpper vi in ett långskott. Det var tungt på många sätt, säger Jens Gustafsson.

IFK Norrköping, 28 poäng, ligger inför morgondagens match femma i Allsvenskan med Malmö, 38 poäng, Elfsborg, 31 poäng, Häcken och Djurgården, 30 poäng, framför sig.

Senast IFK Norrköping mötte Örebro SK var i juli, då det blev seger på Östgötaporten med 2-0 efter mål av Sead Haksabanovic och Christoffer Nyman. ÖSK placerar sig på elfteplats i den allsvenska tabellen med 17 inspelade poäng på 17 matcher med målskillnaden -7 (16-23). De kommer från tre raka nederlag mot Malmö, Djurgården och Varberg.

• Örebro har en period som liknar vår egen, med ganska så många förluster, säger Jens Gustafsson.

Efter matchen är det landslagsuppehåll. Fyra spelare från IFK Norrköpings trupp har tagits ut till landslagsuppdrag: Sead Haksabanovic, Montenegro, Lars Krogh Gerson, Luxemburg, Pontus Almqvist, Sveriges U21 och Ísak Bergmann Jóhannesson, Islands U21 (mer om det här).

• De åker i anslutning till matchen. Vi andra tar någon dag ledigt och sen tränar vi såklart på som vanligt för att ta ny fart, säger Jens Gustafsson.

Jens Gustafsson gästade det senaste avsnittet av IFK Norrköpings podcast Framåt Kamrater. Avsnittet finns överallt där det finns podcasts!

På solidsport finns en intervju med Simon Thern inför matchen mot Örebro – klicka här.

SENASTE FEM MÖTENA:

• Seger: 2-0, 16 juli 2020, Allsvenskan.
  • Seger: 3-0, 21 september 2019, Allsvenskan.
  • Seger, 1-2, 16 maj 2019, Allsvenskan.
  • Seger, 3-2, 4 november 2018, Allsvenskan.
  • Oavgjort, 1-1, 7 april 2018, Allsvenskan.

Matchen mot Örebro SK med avspark 17.30 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!