1 maj, 2021

Inför Örebro SK – IFK Norrköping

IFK Norrköping är redo för Örebro SK i omgång fyra av Allsvenskan. “Vi är riktigt sugna på att fortsätta på vinnarspåret”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför morgondagens match.

IFK Norrköping står på fyra inspelade poäng efter tre matcher i Allsvenskan 2021. Efter två matcher utan seger var siktet inställt på tre poäng hemma mot Halmstads BK förra helgen. Det blev en tuff start med underläge redan efter tre minuter, men IFK växlade upp i andra halvlek och vände till 2-1 genom Samuel Adegbenro och Ísak Bergmann Jóhannesson.

• Det var en skön seger att ta, och det är en styrka att kunna vända ett tidigt underläge. Att hamna i underläge så tidigt efter två raka utan seger är ingen enkel situation, så det är väldigt positivt att vi klarade av att vinna. Inför matchen pratade vi om att vi behövde släppa loss och att spelarna skulle bli lite mer fria offensivt, och det tyckte jag vi lyckades med framför allt i andra halvlek, säger Rikard Norling om sin första seger i Allsvenskan som IFK Norrköping-tränare.

Örebro SK har inlett säsongen med en oavgjord och två förluster. I premiären blev det 0-0 mot IFK Göteborg, i omgång två blev det 5-0 borta i Östersund och förra helgen en 1-0-förlust borta mot Kalmar FF.

• Vi förväntar oss en svår match mot ett Örebro som verkligen kommer att göra allt. De är nog riktigt sugna på att komma igång och ta en första seger – och vi är riktigt sugna på att fortsätta på vinnarspåret. Vi har respekt inför uppgiften och måste göra en bra match för att få med oss tre poäng hem, säger Rikard Norling.
  • Vi behöver ta med oss det vi gjorde bra i offensiven, där hade vi fantasi och rörlighet. Defensivt har vi suttit ihop ganska bra under de här matcherna, och den typen av brytning Marco (Lund) gjorde i slutminuten mot Halmstad visar på en vilja att göra allt för att vinna och offra sig för varandra. Den ska vi ta med oss.

Örebro SK – IFK Norrköping: Söndag 2/5 kl. 15.00, Behrn Arena, Discovery+.