IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 november, 2020

Inför Mjällby AIF – IFK Norrköping

Kampen om Europaplatserna fortsätter. IFK Norrköping beger sig söderut för möte med Mjällby AIF imorgon klockan 15.00. “Vi åker mot Blekinge med revanschlusta”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

I förra omgången stod IFK Norrköping för en blek insats borta mot Elfsborg. Sead Haksabanovic gav IFK Norrköping ledningen efter tio minuter, men Elfsborg kvitterade i mitten av första halvlek och avgjorde på straff med 20 minuter kvar av matchen.

 • Det var en dålig prestation. Vi kom med svåra förutsättningar in i matchen och det påverkade prestationen och resultatet. Jag är övertygad om att vi åker mot Blekinge med revanschlusta, säger Jens Gustafsson.

I och med förlusten tappade IFK Norrköping viktiga poäng i toppen. Resultaten från omgång 26 gör att IFK Norrköping nu ligger femma i Allsvenskan på 40 poäng. Malmö FF, 53 p, Elfsborg, 43 p, Djurgården, 42 p och Häcken, 41 p, ligger före, och Hammarby på samma poäng som IFK.

Mjällby har fått ihop 35 poäng och befinner sig på plats nio i tabellen. Hemma på Strandvallen har de tre raka segrar: 1-0 mot Örebro, 3-2 mot Helsingborg och  3-0 mot Östersund. Morgondagens match blir den sista gräsmatchen i Allsvenskan för IFK Norrköping.

 • Mjällby på Strandvallen är tufft för alla lag. När vi mötte Mjällby hemma (1-1) var de väldigt välorganiserade, ganska tunga och med kvalité i många spelare. Vi koncentrerar oss på oss själva och det vi ska åstadkomma.

Hur är läget i truppen?

 • Helt okej, får man säga. Vi har fortfarande några spelare som inte är uttagningsbara, som vi såklart hade önskat var det. Det är ungefär samma läge som inför matchen mot Elfsborg.

STATISTIK

Formen senaste fem matcherna (Allsvenskan).

Mjällby: FVFOV – 7/15 poäng poäng.

IFK Norrköping: VFVOF – 7/15 poäng.

 

Flest mål:

 

Mjällby (40-41)

 1. Moses Ogbu – 11 mål
 2. Mamadu Moro – 6 mål
 3. David Löfquist – 5 mål

 

IFK Norrköping (52-39):

 1. Christoffer Nyman – 13 mål.
 2. Jonathan Levi – 8 mål
 3. Sead Haksabanovic, Rasmus Lauritsen (lämnat) – 6 mål.

 

Flest assist:

 

Mjällby:

 1. David Batanero  & Jacob Bergström – 4 assist.
 2. David Löfquist, Joel Nilsson – 3 assist.
 3. Moro, Ogbu, Watson – 2 assist.

 

IFK Norrköping:

 1. Sead Haksabanovic – 9 assist.
 2. Ísak Bergmann Jóhannesson – 8 assist.
 3. Rasmus Lauritsen & Jonathan Levi – 5 assist.

 

Statistik från svenskfotboll.se.

Mjällby AIF – IFK NORRKÖPING: Strandvallen, 7/11 KLOCKAN 15.00.

Matchen mot Mjällby med avspark 15.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Det går också att se matchen hos IFK Norrköpings samarbetspartner O’Learys i Norrköping.

Annonser