IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

6 februari, 2020

Inför matchen mot Vålerenga

“Vi vill fortsätta att se att vi går framåt, som jag tycker att det gjort här nere”, säger assisterande tränare Kim Hellberg inför den sista matchen i Atlantic cup 2020.

Osloklubben Vålerenga slutade tia i norska ligan förra säsongen. 34 poäng spelade laget ihop, vilket innebar att de hade fyra poäng ned till nedflyttningsplatsen. I Atlantic cup har det blivit en seger och en förlust. Turneringen inleddes med att man hamnade i underläge mot BK Häcken, men vände och vann med 2-1 i andra halvlek. I tisdags blev det förlust mot Slavia Prag med 3-1.

– Vi vet att de spelar 4-3-3, Stig (Torbjörnsen) har hjälpt oss lite med det. Vi vet att det är ett lag som varit i mitten av den norska ligan de senaste åren, säger Kim Hellberg om morgondagens motstånd.

– Vi vill fortsätta att se att vi går framåt, som jag tycker att det gjort under matcherna här nere. Jag tycker att vårt sätt att bedriva passningsspel var bättre senast, mot ett ännu bättre motstånd, säger Kim Hellberg om vad ledarna vill se i den sista matchen i Portugal.

– Vi vill att vi ska fortsätta att våga spela fotboll, vara bra med bollen och arbeta med den positionering vi vill göra och ta beslut utefter det. Sedan handlar det också såklart om att fortsätta med ett bra försvarsspel, som jag tycker vi gjorde bra senast.  Det vore kul att göra en bra match, och det tror jag att vi kommer göra.

Matchen börjar 19.00 lokal tid, 20.00 svensk tid, på Estadio da Nora.

Annonser