IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 juni, 2020

Inför matchen mot IF Elfsborg

Imorgon klockan 19.00 blåser domaren igång matchen mellan IFK Norrköping och IF Elfsborg i Allsvenskans femte omgång. “De har fått ihop det på ett mycket bra sätt”, säger manager Jens Gustafsson om morgondagens motstånd.

Allsvenskan rullar vidare – fyra dagar efter den täta 4-2-segern borta mot Östersund är det dags för match igen.

Mot Östersund satt segern hårt inne. Vad tar ni med er för positivt från den matchen, och vad var negativt?

– Vi hämtar upp två underlägen, fortsätter spela utan att bli frustrerade och skapar många målchanser. De tre sakerna tar jag med mig som positivt. Sedan tycker jag att vi hade en period i början av andra som inte var speciellt bra, där hade vi faktiskt kunna förlora matchen när Östersund var på vippen att göra 3-1.

IFK Norrköping jagar sin femte raka seger och obesegrade Elfsborg står efter fyra omgångar på sex poäng. I premiären vann de borta mot IFK Göteborg med 1-0 och sedan dess har det blivit tre kryss. I omgång två spelade Elfsborg 2-2 hemma mot Hammarby, därefter 0-0 borta mot Helsingborg och i söndags 1-1 mot Örebro. Dessutom har man hunnit med att vinna med 2-1 borta mot Häcken i Svenska Cupens slutspel.

IFK Norrköping plockade fyra av de sex möjliga poängen av Elfsborg förra säsongen. I augusti blev det 2-0 på Östgötaporten efter mål av Alexander Fransson och Rasmus Lauritsen.

– Under våren när vi spelade 0-0 har vi inte kommit igång som lag över huvud taget, minns Jens från vårmötet.

Fyra mål framåt, tre mål bakåt och tre oavgjorda hittills för Elfsborg. Speglar siffrorna vad du har sett av Elfsborgs inledning av Allsvenskan?

– När vi sett Elfsborg nu tycker jag att de har fått ihop det på ett mycket bra sätt. De har visat att de är ett lag som blir att räkna med hela säsongen. De har många ingredienser i sitt anfallsspel och flera intressanta spelare.

Oslagbara hittills i Allsvenskan 2020 och räknat med de sex sista matcherna av Allsvenskan 2019 – fyra segrar och två oavgjorda – är Elfsborg uppe i en tio matcher lång svit utan förlust.

Elfsborg verkar vara i form, precis som IFK Norrköping?

– Elfsborg och IFK är ganska lika i hur man bygger lag och så vidare. De har fått bra resultat med sig den senaste tiden och det har vi såklart noterat.

Senaste fem mötena:

  • Seger: 2-0, 11 augusti 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 0-0, 6 maj 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 3-1, 31 januari 2019, träningsmatch.
  • Seger: 0-1, 19 augusti 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 1-0, 23 juli 2018, Allsvenskan.

Matchen mot IF Elfsborg med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Annonser