IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

30 januari, 2020

Inför matchen mot Bröndby IF

Imorgon spelar IFK Norrköping den första matchen i Atlantic cup. “Vi kommer investera i massvis av matchminuter för spelare som kanske inte har spelat så mycket tidigare”, säger manager Jens Gustafsson.

Den danska toppklubben Bröndby har klivit in i Superligans vinteruppehåll som fyra. På 20 omgångar har Bröndby spelat in 32 poäng, vilket är fyra färre än tredjeplacerade AGF Aarhus. Därefter är det ett stort glapp till duon i toppen: FC Midtjylland, 50 poäng, och FC Köpenhamn, 46 poäng.

– Bröndby är ett högkvalitativt lag som historiskt sett alltid, eller ofta, varit i toppen av danska Superligan. De har en stundande säsong inom en snar framtid, vilket gör att de är längre fram än oss i sina förberedelser, säger Jens Gustafsson inför morgondagens match.

Bröndby avslutade höstens seriespel med att spela 1-1 mot Hobro, som ligger tolva av 14 lag i Superligan, i mitten av december.

– Vi behöver ha förståelse för att vi har många av våra tidigare bärande, och troliga framtida bärande, spelare som inte riktigt är där vi vill ha dem – de behöver mer tid. Det gör att vi kommer att investera i massvis av matchminuter för spelare som kanske inte spelat så mycket tidigare, och det ser vi som positivt. Det gör också att vi inte kommer att värdera matchresultatet imorgon, oavsett vad det blir, säger Jens Gustafsson om matchen.

De som är indisponibla mot Bröndby är Maic Sema, Filip Dagerstål, Oliver Stefansson och Pontus Almqvist.

– Alla andra är uttagningsbara, med förbehållet att vi är olika långt fram i vår förmåga att klara av antal matchminuter.

Danske Rasmus Lauritsen känner givetvis till Bröndby, och FC Köpenhamn som IFK Norrköping möter på  måndag, väl.

– Det är inte mina lag, jag har inte spelat där, men jag känner igen många av spelarna. Det är två bra lag, det ska bli roligt och ett fint test. De är nära säsongsstart också, så det blir en fin utmaning.

Matchen börjar klockan 16.00 lokal tid, 17.00 svensk tid.

Annonser