IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

2 februari, 2020

Inför matchen mot FC Köpenhamn

IFK Norrköping är redo för sin andra match i Atlantic cup. “Det är en otroligt stor utmaning som står framför oss”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Imorgon klockan 16.00 lokal tid, 17.00 svensk tid, blåser domaren igång matchen mellan IFK Norrköping och FC Köpenhamn. Den danska ligatvåan vann sin första match i Atlantic cup, mot Astana, med 1-0 efter ett mål i den tredje minuten.

– Vi fick en utmaning i senaste matchen mot Bröndby, och vi förväntar oss inte en mindre utmaning den här matchen, säger Jens Gustafsson.

– Det finns en del saker vi pratat om och förhoppningsvis justerat det som inte fungerade sist. Vi tar små steg framåt hela tiden. Vi får tillbaka någon spelare sen förra matchen, någon faller ifrån, så det känns okej inför matchen.

Sedan förlusten mot Malmö FF i Europa League den tolfte december har FCK hunnit med tre matcher. Några dagar efter EL-matchen vann man i ligan mot Odense med 2-1, i mitten av januari blev det en 2-0-seger mot Halmstad BK i en träningsmatch och som redan nämnt vann man med 1-0 mot Astana.

Köpenhamn är i Portugal för att ladda upp inför en strid om ligatiteln med FC Midtjylland, som leder Superligan på 50 poäng, fyra före Köpenhamn. IFK Norrköping föll mot Bröndby med 2-0 i fredags, och nu möter Peking ett lag som ligger 14 poäng före Bröndby i serien.

– Köpenhamn är ett väldigt starkt lag, välorganiserat och med mycket erfarenhet i laget. Det är en otroligt stor utmaning som står framför oss. Vi kommer fortsätta att jobba hårt med vår process att bli bättre hela tiden.

Annonser