IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 juli, 2020

Inför Malmö FF – IFK Norrköping

En tuff uppgift väntar för IFK Norrköping: Malmö FF på Eleda Stadion. “Vi ser väldigt mycket fram emot den här matchen”, säger manager Jens Gustafsson inför morgondagens match.

IFK Norrköping har fått en hel vecka matchledigt mellan omgång sex och sju – ett långt uppehåll för att vara säsongen 2020. I onsdags såg IFK Norrköping till att befästa sin plats som serieledare i och med 3-1-segern mot Göteborg.

Hur är känslan dagen innan matchen mot Malmö FF? 

  • Den är bra, vi ser fram emot den här matchen väldigt mycket, säger Jens Gustafsson.

Malmö FF har hittills spelat ihop nio poäng på sex matcher, vilket gör att de placerar sig i mitten av tabellen. MFF har vunnit mot Mjällby AIF och Djurgårdens IF och spelat lika mot BK Häcken, Varbergs BoIS och AIK.  I förra omgången kom den första förlusten för säsongen då det blev 1-0 borta mot Elfsborg. I torsdags tog sig MFF till final i Svenska Cupen när de slog ut Mjällby AIF på straffar efter 0-0 under 120 minuters speltid.

Vad har du sett av Malmö den här säsongen? 

  • Jag har sett de flesta av deras matcher. men mer ingående nu på slutet såklart. Malmö är som alltid ett lag med massvis av individuellt skickliga spelare. Det är ett lag som spelar snabbt framåt mot sina forwards och de spelar också fysiskt, säger Jens Gustafsson.

Matchen mot Malmö FF blir början på en tuff vecka för IFK Norrköping. På torsdag kommer Örebro SK till Östgötaporten och på söndag möter IFK IK Sirius på bortaplan.

Känner du dig redo för tre matcher på en vecka? 

  • I allra högsta grad. Vi vet om att den här typen av tuff matchning kommer, vi har en trupp som är förberedd på det och spelare som är noggranna i återhämtning och förberedelse. Vi ser fram emot veckan väldigt mycket.

Mer inför matchen mot MFF hittar du på Solidsport: Klicka HÄR.

SENASTE FEM MÖTENA:

  • Förlust: 1-0, 15 september 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 1-1, 28 april 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 4-1, 15 mars 2019, träningsmatch.
  • Seger: 3-1, 28 september 2018, Allsvenskan.
  • Förlust: 2-1, 28 juli 2018, Allsvenskan.

Matchen mot Malmö FF med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

 

Annonser