IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

3 september, 2021

Inför Mallbackens IF-IFK Norrköping

Under lördagen reser IFK Norrköping nordväst upp till Sunne för returmötet med Mallbackens IF. Det efter en positiv och energifylld träningsvecka på såväl Himmelstalund som Platinumcars Arena: “Det är mycket energi och bra fokus och vi försöker ta in så mycket som möjligt av vår nya tränare”, säger Selma Berggren.

Morgondagens motstånd är inför helgen placerade på en åttondeplats i Elitettan. Senast kommer värmlänningarna från ett oavgjort resultat borta mot Morön (1-1). Dessförinnan hemmaslog man Bollstanäs med 3-1.
   Med sex segrar, sex kryss och fem förluster har Mallbacken fördelat tecknet jämt.

IFK Norrköping spelade 1-1 hemma mot Älvsjö förra helgen och tog med sig en bra och positiv känsla. Irma Cajlakovič dundrade in 1-0 efter Jennie Egeriis hörna innan gästerna kvitterade strax efteråt i en match där IFK skapade en hel del farliga målchanser och matchen igenom hade fördel i både chanser och bollinnehav.
   Det är fortsatt en god marginal ner till de två lagen som placerar sig under strecket.

När IFK och Mallbacken möttes i somras var det IFK som drog det längsta strået och gick in i ledigheten med tre sköna poäng. Då gjorde Lovisa Gustafsson 1-0 på straff och Ebba Sjögren 2-0 innan reduceringen kom.

  • Det var en väldigt bra känsla att gå på semester med tre poäng. Det var en hård match och de började med ett rött kort väldigt tidigt. Det gjorde att vi var överlägsna. De är ett rutinerat Elitettan-lag så det kommer bli jämnt. Men om det ser ut som det gjort nu så tror jag vi har en bra chans, minns Selma Berggren.

Imorgon är Selma tillbaka i matchtruppen efter att ha missat matcherna mot Sundsvall och Älvsjö.

  • Det är bättre och förhoppningsvis håller det. Jag hade en överansträngning i framsida lår och nu har jag vilat ordentligt så jag ser fram emot att köra igång igen. Man är extra taggad på att visa upp sig, komma in med energi och visa vad man är bra på.

Vad har ni sagt om matchen mot Älvsjö?

  • Från min synvinkel från läktaren tycker jag vi tar med mycket av den informationen vi tagit del av. Det var en väldigt bra genomspelad match generellt och vi kom väldigt mycket till avslut.

Just det offensiva spelet har hackat under hösten men där är IFK på väg att hitta tillbaka.

  • Det har vi strävat efter nästan hela säsongen så det var kul att se förändring och att vi är på rätt väg. Det var mycket positivt och förbättringspunkterna, det vi faller på, har vi jobbat med under veckan. Förhoppningsvis kan vi visa det mot Mallbacken nu i helgen.

Det ska laget också ta med sig in i helgens match.

  • Vi ska bara fortsätta på det vi hade mot Älvsjö, skapa chanser och göra det vi individuellt är bra på. Det sämre ska vi också ta med för att göra det bättre till nästa match.

IFK har samlat på sig positiv energi under veckan och hoppas kunna använda den till ett positivt resultat.

  • Det handlar mycket om inställning och att vi fokuserar utifrån matchbilden och lyssnar på vad tränarna säger och individuellt gör så bra vi kan så kommer vi gå därifrån med tre poäng, säger Selma Berggren.

Mallbackens IF-IFK Norrköping
Elitettan (18:26)
Lördagen den 4/9 kl. 15:00
Strandvallen
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Camilla Olsson, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Sabina Ravnell, Selma Cajlakovič, Emma Engström, Erica Cunningham, Irma Cajlakovič, Gloria Douglas, Johanna Alm (LFC), Ronja Karlsson Törnborg (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser