IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

4 augusti, 2020

Inför Mälarhöjdens IK-IFK Dam

Sommaruppehållet är till ända och IFK Norrköping dam startar höstsäsongen i den första omgången av Svenska Cupen. På Mälarhöjdens IP i Stockholm väntar division 2-nykomlingen Mälarhöjdens IK: “Jag vill se en match där vi är bollförande och skapar flest målchanser”, säger Julia Nyström.

Kvällens motstånd spelar till vardags i Division 2 östra Svealand där de efter två spelade matcher toppar tabellen med 6 poäng, 3 poäng före tvåan Bele Barkarby. Nykomlingen från söderort kom 2019 tvåa i division 3 efter 13 segrar av 16 möjliga – bara slagna av IFK Haninge.
   Det är med andra ord ett lag som IFK inte stött på tidigare.
   En fördel säger Julia Nyström.
   –I andra matcher kan vi lära oss att anpassa oss till vissa av motståndarnas styrkor, men nu har vi ingen chans att förbereda oss. Fördelen kan dock vara att vi bara fokuserar på vårt eget spel och vinner på det, säger målvakten.

IFK startade upp sin träning efter uppehållet förra veckan och kliver in i seriespelet igen till helgen där det åter blir en Stockholmsresa.
   Ikväll är starten på att hitta in i matchtempot igen.
   –Vi har en god känsla i laget och jag tror att vi kommer bära med oss den ut på planen. Förra veckan kändes jättebra och vi är absolut redo för att spela match igen.
    
Tror du på en annorlunda matchbild när det är ett division 2-lag?
   –Delvis, dock tror jag att detta är ett av de bättre division 2-lagen och att det kommer bli en tuff match där båda lagen vill vara bollförande.

Mälarhöjden är ett av tre lag som gjort flest mål (7) i serieinledningen.
   Samma siffra har IFK mäktat med men också hållit nollan bakåt intakt.
   Den trenden vill Julia att hon och hennes lag ska hålla i.
   –Jag vill se att alla vill bidra och att vi gör jobbet tillsammans. Jag vill även se en match där vi är bollförande och skapar flest målchanser.

Efter den korta matchsäsongen under juni månad startar äntligen en period med matcher.
   En taggad känsla?
   Det kan man säga – i underkant.
   –Ja det ska bli väldigt skönt. Känslan av att äntligen känna sig pigg och förberedd för att spela match är obeskrivlig, säger Julia Nyström.

Mälarhöjdens IK–IFK Norrköping
Svenska cupen (omgång 1)
Tisdagen den 4/8 kl. 19:00
Mälarhöjdens IP (Observera att matchen spelar utan publik)
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Julia Nyström (mv) – Clara Flenhagen, Mathilda Holmberg, Ida Andersson, Molly Wiklander, Filippa Sjöberg, Alma Sjödahl, Vanessa Karagöl, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Filippa Karlberg, Alma Ekberg, Selma Caljakovič, Ebba Sjögren, Irma Cajlakovič, Tilda Lundström

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser