IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

24 maj, 2020

Inför magasinet: Maic Sema

Sylvia, Hammarby, Haugesund, Maastricht, Limassol, Örebro, NorthEast United, Sundsvall, IFK Norrköping. Maic Sema har tagit en lång, och spännande, väg för att till slut hamna i det IFK Norrköping han drömde om att representera när han var liten. I magasinet som släpps innan Allsvenskan börjar finns det en lång intervju med Maic, och här värmer han upp med att svara på tio frågor.

Vem är den bästa spelaren du mött?

– När jag spelade i Limassol, på Cypern, mötte vi Sjachtar Donetsk och Taison, brassen, var riktigt, riktigt bra. Jag är inte en sån som byter tröja efter matchen, men med honom gjorde jag det för han var så bra.

Största stjärnan?

– Det måste nog vara Robbie Keane, som jag mötte när jag spelade i Indien.

Största talang du sett?

– Ödegaard. Jag spelade mot honom i Norge när han kom upp, han var bara 15-16 år men riktigt bra. Han var liten och ung, så man tänkte ”gå in och kapa honom, gör nåt!”, men han var så bra. Redan då var det han som skulle göra det och slå sista passningen.

Vilken är din bästa arenaupplevelse?

– Jag har flera. När jag spelade på Cypern mötte vi Apoel i cupfinal. Det var en grym upplevelse och världens tryck. Jag gjorde mål, men vi förlorade. Debuten i IFK i Europamatchen mot Be’er Sheva – det välkomnandet jag fick, och att jag fick göra mål.

Bästa platsen du bott på?

– Cypern. Du får allt: Vädret, maten, värmen, människorna.

Favoritlag när du växte upp?

– United och Barcelona. Andy Cole och Dwight York på topp – jag gillade dem jättemycket. Barca blev det redan när Guardiola spelade, men det blev mer och mer när Ronaldinho kom. Vilken spelare.

Favoritspelare när du växte upp?

– Många, men jag älskade Luis Figo. När jag hade tester för att bli inkallad i fotbollsklass fick jag en spalt i tidningen där rubriken var ”Jag vill bli lika bra som Figo”.

Favoritplats i Norrköping?

– Kungsgatan. Det är min gata.

Vad skulle Maic 2020 säga till Maic 2008?

– Fortsätt tro på dig själv. När en dörr stängs öppnas en annan, och ge aldrig upp.

Ditt sämsta beslut i karriären?

– Det finns inga dåliga beslut. Eller det är klart att det finns dåliga beslut, men det jag menar att är där och då tar du ett beslut och då får du se till att det blev rätt. Väljer du mellan höger och vänster och väljer höger måste du se till att höger blir rätt. Jag tror att allt hör samman. Jag var tvungen att ta den vägen jag gjort för att komma till IFK till slut.

Mer om Maics karriär kommer i magasinet. Där berättar han bland annat om varför han hamnade i Indien och på Cypern, mysgubben Avram Grant, relationen till Ken och hur det är att vara äldst i laget.

Foto: Josefine Loftenius, Bildbyrån.

Annonser