IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

17 mars, 2023

Inför lördagens dubbla träningsmatcher

På lördag spelar bägge IFK:s representationslag träningsmatch på Platinumcars Arena. Damlaget öppnar lördagen mot Vittsjö 13:00 och herrlaget börjar sin träningsmatch mot Östersund 15:30.

Dubbla träningsmatcher på lördagen den 18e mars. IFK Norrköpings damlag spelar sin sista träningsmatch mot Vittsjö innan den historiska premiären i Damallsvenskan. Herrlaget spelar sin näst sista träningsmatch mot Östersund.

Damernas träningsmatch mot Vittsjö

Efter träningsmatchen mot IFK Kalmar, som slutade 0-0, så drog damlaget ner till Aiya Napa på Cypern för en veckas träningsläger. På plats jobbade laget hårt med anfallsspelet, en direkt åtgärd baserat på att laget haft ett bra försvarsspel, men inte lyckats göra mer än ett mål mot damallsvenskt motstånd i träningsmatcherna. Damallsvenskans premiär närmar sig och nu på lördag spelar laget sin sista träningsmatch. Damallsvenska Vittsjö GIK står för motståndet.

 • Träningslägret var riktigt bra och vi la ner mycket tid och energi på att vässa anfallsspelet. Det blir fokuset för denna träningsmatch, att kunna skapa chanser och bra avslut mot ett stabilt lag från Damallsvenskan. Premiären är snart här, vilket är väldigt kul och lite nervöst, men vi behöver ta tillvara på dessa 90 minuter imorgon, säger Jennie Egeriis.

Vittsjö GIK slutade på en respektabel sjätteplats i Damallsvenskan 2022. Skåningarna har sedan 2012 spelat i Damallsvenskan och har som bäst noterats för en tredjeplats 2019. Laget har de senaste åren placerat sig på en femte- eller en sjätteplats.

 • Truppmässigt så är det i målvaktsled som de största förändringarna har skett då D’Angelo gick till Arsenal och Lynn avslutat karriären. Ersättarna heter Elin Vaughan (IFÖ Bromölla) och Elaine Burdett (Åland United).
 • Bland utespelarna har det inte skett några stora förändringar utan tränare Ulf Kristiansson får jobba vidare med stjärnspelare som Jutta Rantala, Clara Markstedt och Linda Sällström.
 • I Svenska Cupen slutade Vittsjö på en andraplats i Grupp B. Skåningarna spelade lika mot Växjö 1-1, vann mot Örebro med 1-0 och i gruppfinalen förlorade man mot Häcken med 1-3.

Herrarnas match mot Östersund

Efter förlusten i Svenska Cupens kvartsfinal mot Häcken så bokades två träningsmatcher in för att förbereda inför den Allsvenska säsongen. Den första träningsmatchen spelas mot Östersund från Superettan och den andra mot allsvenska nykomlingen BP.

 • Vi har haft en bra träningsvecka där vi landat efter förlusten mot Häcken. Nu går vi ju över till att träna inför träningsmatcher vilket blir annorlunda från att förbereda inför Cupen. De kommande 180 minuterna vi har i träningsmatcherna är viktiga att vi tar hand om så att vårt spel sitter så bra det kan till premiären. På lördag hoppas jag att vi vågar spela fullt ut och att vi vinner matchen, säger Arnór Traustason.

Östersund kom sist i Grupp E av Svenska Cupen efter förluster mot Varberg med 0-1 och AIK med 0-3 samt en oavgjord match mot Västerås som slutade 2-2. I föregående säsong av Superettan så placerade sig laget från Jämtland på en 14e plats och fick spela kvalspel om att få stanna kvar eller degraderas till division 1 norra. Efter dubbelmöte mot Falkenberg så klarade sig Östersund kvar i Superettan efter 1-1 och sedan 2-0 vinst på hemmaplan.

 • Östersunds bästa poängspelare från föregående säsong, Chovanie Amatkarijo, finns fortsatt med i truppen. Mittfältaren stod för 7 mål och tre assist på 28 matcher i Superettan 2022.
 • Bland nyförvärven hittar vi spelare som ukrainaren Mykola Musolitin, André Nader och Jakob Hedenquist.

 

IFK Norrköping – Vittsjö GIK 18/3 13:00 Träningsmatch, Platinumcars Arena, NT

IFK Norrköping – Vittsjö GIK 18/3 15:30 Träningsmatch, Platinumcars Arena, NT

 • Säsongskort herr eller dam ger inträde till bägge matcher. Matchbiljetten är gemensam för bägge matcher så du får två matcher för en biljett. Köp säsongskort eller biljetter på hemsidan.
 • Kansliet är öppet från 11:00 till 16.00 – Köp årskort eller biljetter på plats till premiären av Allsvenskan och Damallsvenskan.
 • Du kan se både damernas match och herrarnas match på NT.se
 • Entré 1 öppen från 12:00 – publik går från entré 1 igenom publikdäck bakom Curva Nordahl till östra läktaren.
 • Östra läktaren öppen för bägge matcher.
 • Restaurangen och dess bar öppnar 12:00, där serveras en värmande gulasch med aioli för 99kr.
 • Kiosk på östra läktaren är öppen bägge matcher.
 • Souvenirshopen öppen nära entré 1 från 12:00 till 16:00.

Annonser