IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

27 januari, 2022

Inför Linköping FC borta: Selma Berggren om starten av försäsongen

IFK Norrköping börjar försäsongsmatchandet med ett damallsvenskt motstånd – Linköping FC. Under fredag åker damerna ner till Linköping Arena för att mäta sig med förra säsongens tabellsexa i Sveriges högstaliga. “Det kommer bli kul samtidigt som det är en väldigt stor utmaning”, säger Selma Berggren.

Försäsongen har börjat starkt för IFK Norrköping. På schemat har det varit mycket konditionsträning och styrka samtidigt som de nya spelarna börjar komma in alltmer i gänget.

  • Det är kul att vara tillbaka och få träffa alla nya spelare. Det är härligt att få komma in i gänget och börja träna på riktigt igen, säger Selma Berggren.

Hur känns kroppen såhär långt? 

  • Kroppen känns så som den ska kännas under en försäsong. Det är mycket träning och mycket löpning. Man känner nästan alltid någonting någonstans i kroppen, säger Berggren och skrattar till.
  • Det är så det ska vara och vi är på väg uppåt.

Efter en debutsäsong i Elitettan laddar laget upp för en ny säsong i Sveriges andradivision. Men i försäsongens första träningsmatch väntar ett tufft motstånd på direkten i Linköping FC. Motståndarna kom sexa i Damallsvenskan förra säsongen och blir en bra värdemätare inför framtiden.

  • Det kommer bli kul samtidigt som det är en väldigt stor utmaning. Man hade kanske hoppats på ett lite enklare motstånd för att få en mjukstart med matchspelet, men samtidigt lägger vi en ribba för var vi ska vara i slutändan. Det kommer vara tufft men kul och lärorikt, säger Berggren.

Är det något speciellt ni fokuserat på spelmässigt? 

  • Den största prioriteringen de här veckorna har varit att spela ihop oss. Jag tror att vi kommer kunna spela riktigt bra som lag trots att vi tränat en kort tid tillsammans. Alla vet vad de ska göra och det kommer synas på planen. Vi har kommit ihop bra och det är bra konkurrens på alla positioner. Alla känner att de måste prestera och det gör att det blir väldigt bra fart på träningar och alla tar verkligen ut sig.

Linköping FC – IFK Norrköping, fredag 28 januari 18.30, Linköping Arena, NT

  • Just nu erbjuder NT dig som supporter möjligheten att följa IFK Norrköping Dam från TV-soffan – och samtidigt stötta klubben. För 199 kronor kan du se alla de matcher som NTM sänder med IFK Norrköping under tre månader samt få obegränsad tillgång till övrig sport- och nyhetsrapportering på NT.se, Corren.se och Folkbladet.se. Dessutom går en del av pengarna till IFK Norrköping Dam! Klicka här för att teckna ditt abonnemang redan nu. Matchen mot LFC och flera träningsmatcher sänds av NT. Om ni bara vill se den enskilda matchen klickar ni här. 
  • Till matchen mot Linköping FC är det fritt inträde på Linköping Arena. Entré 3 på arenan är den som är öppen (det högsta hörnhuset på arenan).

 

Annonser