IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

11 maj, 2021

Inför Lidköpings FK – IFK Norrköping

I morgon spelas den uppskjutna andra omgången i Elitettan när IFK Norrköping åker de 26 milen till Västergötland, Lidköping och Framnäs IP: “Det blir snabbt att ställa om från söndag till nästa match men det är alltid roligt att spela matcher”, säger Sofia Hjern.

Bortamötet med Lidköpings FK skulle spelats i april men sköts upp, precis som den tilltänkta premiären.
   Morgondagens hemmalag mötte IFK Norrköping dessutom under försäsongen.
   Då vände IFK sent efter mål av Lovisa Gustafsson och Eskilstuna-lånet Fiona Eriksson.

Fjolårs-placerade 11:an grundades så sent som 2012 efter att IFK Heimer och Lidköpings IF slagits samman. Dessförinnan hade laget tagit den långa vägen i seriesystemet och gått från division 5 och uppåt. 2013 nådde de Eliettan-kvalet första gången och året därpå vann de detsamma. Efter att ha trillat ur säsongen efter tog de sig tillbaka 2018 och har sedan dess varit kvar. Förra säsongen var de en poäng från det negativa strecket.
   Efter tre matcher spelade har Lidköping tagit tre poäng – en seger senast mot topptippade Moröns BK och dessförinnan två förluster mot Uppsala IK (1–4) och IFK Kalmar (0–3).
   IFK har öppnat årets säsong med två segrar, den senaste borta mot Jitex i söndags.

I den matchen blev Sofia Hjern lite av en matchhjälte när hon i slutet av den första halvleken räddade Elina Lenirs straff och såg till att IFK klev in i pausvila med en uddamålsledning.
   Det var hennes andra nolla på lika många matcher.
   Hur är läget inför morgondagens match?
   -Det känns som att vi är taggade. Det blir speciellt den här veckan när vi spelar så tätt inpå med tre matcher på knappt en vecka. Det blir snabbt att ställa om från söndag till nästa match men det är alltid roligt att spela matcher, säger Sofia.
   Det som vanligtvis på tisdagar brukar vara ett högintensivts pass har bytts mot ett betydligt lägre och torsdagens träning kommer bli veckans vilodag istället.
   Mot Jitex gjorde hon och IFK en bra defensiv insats.
   -Vi tar med oss lagkänslan och självförtroendet att vi även kan slå de bättre lagen. Framförallt aggressiviteten som vi hade hela matchen igenom där vi kämpade 90 minuter.

I premiären mot Sundsvall var det IFK som dikterade villkoren och i söndags såg matchbilden annorlunda ut.
   -Matchen mot Sundsvall kanske inte var vad vi hade förberett oss på utan att vi hade förväntat oss mer försvarsspel eftersom vi är nykomlingar. Det var mer den matchen som skiljde sig mot vad majoriteten av matcherna kommer att göra. Vi kanske inte var det bollförande laget över 90 minuter mot Jitex men vi skapade chanser och satte dem och det är det som i slutändan spelar roll.
   IFK ska fortsätta jobba efter sina principer även om förberedelserna blir lite annorlunda med bara två dagar mellan matcherna.
   Då är det bara att ställa om.
   På fler än ett sätt.
   -Förutsättningarna kanske inte kommer vara så som vi är vana med här hemma. Det är gräs och rätt så tidigt på säsongen. Framförallt ska vi fokusera på det vi kan påverka, på vårt spel. Vi vill ta med sakerna jag pratade om från Jitex-matchen men också vara mer bollsäkra. Vi vill hålla i bollen och ta med de bra sakerna från de tidigare matcherna, säger Sofia Hjern.

Lidköpings FK–IFK Norrköping
Elitettan (3:26)
Onsdagen den 12/5 kl. 19:00
Framnäs IP
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play och liverapporteras på Twitter
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Montini Foto

Annonser