IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

10 mars, 2023

Inför kvartsfinalen mot BK Häcken

”Jag gillar och trivs med knockout och jag har en bra känsla över att hela laget trivs med det”, säger Glen Riddersholm inför morgondagens kvartsfinal mot BK Häcken.

Glen Riddersholm inför matchen

Om han tänkte”for helvede” eller “dejligt” när han såg att det blev en resa till Bravida Arena igen: 

  • Jag tänkte att det är en jättebra utmaning för oss. IFK Göteborg, en bortamatch mot ett lag i allsvenskan, var det första stora testet för oss under 2023, och nu får man väl säga att det här är det ultimata testet. BK Häcken är väl Sveriges bästa lag just nu, men i cupen har man alltid en chans. Vi har visat att vi kan vara bra, och på rätt dag där det handlar om 2×45 och eventuellt övertid finns det alltid en möjlighet.
  • Vi visade sist mot Häcken att vi kunde göra tre mål, men vi måste självklart leverera en stark defensiv prestation – de har många bra offensiva, kreativa spelare. Vi vet att vi har kvalitén för att göra mål mot det kanske bästa laget i Sverige, men vi behöver leverera en topprestation defensivt.

Om truppläget: 

  • Just nu har vi några frågetecken i truppen, och vi kommer åka med två spelare extra till Göteborg. Imorgon förmiddag kommer vi att ta beslut om hur laguppställningen ser ut och vilka som är med på bänken.

Om att det är utslagsmatch: 

  • Det jag gillar mest med cupen är att det bara handlar om att ta sig vidare till nästa runda. Det behöver inte vara vackert, ”you can win ugly”. Man kan inte ha 5-10 dåliga minuter, man måste vara bra hela matchen. Jag gillar och trivs med knockout och jag har en bra känsla över att hela laget trivs med det.

 

IFK Norrköping

Bravida Arena 19 februari: Gais-IFK Norrköping 0-1.

Bravida Arena 5 mars: IFK Göteborg-IFK Norrköping 0-4.

Däremellan spelade IFK Norrköping 3-3 hemma mot Utsiktens BK, men på Bravida är segersviten och nollan intakt.

Resultaten tog IFK Norrköping till gruppseger och kvartsfinal i svenska cupen.

Lotten föll på BK Häcken och därmed blir det alltså ytterligare en resa till Bravida Arena, och med den sista omgången i Allsvenskan 2022 har IFK Norrköping snart spelat fyra matcher på Hisingen på ungefär fyra månader.

 

BK Häcken

BK Häcken hamnade i samma grupp som Jönköping Södra, Trollhättan och Halmstads BK, och det blev en klar gruppseger med idel trepoängare.

Häcken inledde gruppspelet med att slå J-Södra med 5-0, därefter 6-1 borta mot Trollhättan och i den avgörande matchen hemma mot HBK säkrades gruppsegern genom en 2-1-vinst.

13 mål framåt – bara två i häcken – och flest fullträffar (tre) stod Benie Traore och Ibrahim Sadiq för.

 

BK Häcken-IFK Norrköping: Kvartsfinal Svenska Cupen, lördag 11 mars klockan 16.00, Bravida Arena.

Annonser