IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

12 mars, 2021

Inför kvartsfinalen i Svenska Cupen

Imorgon spelar IFK Norrköping kvartsfinal i Svenska Cupen. “Häcken är ett jäkligt bra lag”, säger IFK Norrköpings tränare Rikard Norling inför morgondagens hemmamatch.

IFK Norrköping har tagit sig förbi gruppspelet för första gången på tre år. Gruppspelet inleddes med en 2–0-seger hemma mot GIF Sundsvall, därefter blev det ytterligare tre poäng när Sandvikens IF besegrades med 4–1 på bortaplan. Inför förra helgen behövdes det minst ett oavgjort resultat för att hålla undan för IFK Göteborg. Göteborg tog ledningen men Sead Haksabanovic kvitterade med en raket i krysset innan halvtid. Några fler mål blev det inte och 1–1 räckte för att säkra kvartsfinalplats.

  • Vi hade som ambition att gå vidare från gruppen, vi behövde ett resultat och vi är glada över att vi lyckades få det. När det var en halvtimme kvar hade vi stort fokus på att ro det i land. Dessförinnan bidrog Seads fantastiska mål och individuella skicklighet till vår möjlighet att vara cyniska i andra halvlek, säger Rikard Norling.

Det var skönt att få bevis på att vi kan stänga en match? 

  • Det är det jag menar. Vi hade fokus på att få med oss resultat, och jag tycker att vi gjorde det på ett bra sätt. Vi har analyserat matchen i efterhand för att kunna göra systematik av det vi gjorde bra, säger Rikard.

IFK Norrköping lottades mot BK Häcken, som precis som IFK Norrköping tog sju poäng i gruppspelet. Först vann Häcken mot Dalkurd med 2–0, därefter ned 3–0 borta mot Gauthiod och 1–1 i den avslutande matchen mot Helsingborgs IF gav en förstaplats.

  • Häcken är ett jäkligt bra lag, de har ett väl inarbetat spelsätt som de jobbat in under lång tid. Andreas (Alm) är erfaren och väldigt skicklig, och kombinationen av en riktigt stark trupp och bra tränare brukar över tid generera bra resultat.

Hur summerar du gruppspelet, vad behöver förbättras? 

  • Vi kan inte dra för stora paralleller mellan matcherna. Vi kommer att möta Häcken imorgon och om vi skulle förbättra det vi skulle behövt göra bättre mot Göteborg kan vi gå bet – för vi ska inte möta Göteborg imorgon, vi ska möta Häcken som är en annan typ av motståndare. Det gäller att verkligen förstå att Göteborg och Häcken är två lag som spelar helt olikt varandra.

IFK Norrköping – BK Häcken: Kvartsfinal Svenska Cupen, 13/3 kl. 16.00, Platinumcars Arena, visas på Cmore. 

Annonser