IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

13 september, 2020

Inför Kalmar FF – IFK Norrköping

Nästa uppgift för IFK Norrköping är Kalmar FF på Guldfågeln Arena. “Kalmar har många bra spelare och är mycket bättre än tabellpositionen visar”, säger manager Jens Gustafsson inför morgondagens match.

Jonathan Levi skruvade upp bollen i krysset i första halvlek och Christoffer Nyman satte 2-0 i den 56:e minuten – trots det blev det inga tre poäng mot Östersunds FK på Östgötaporten i torsdags. ÖFK reducerade med knappa 20 kvar av matchen och strax efter kom också kvitteringen och IFK Norrköping fick gå av planen utan tre poäng för tredje matchen i rad.

Vad tar ni med er från den matchen, Jens? 

  • Det var en stabil prestation över 60 minuter, sen släpper vi in 2-1 och det blir väldigt skakigt i slutet. Vi klarar att få med oss en pinne, det är klart att vi inte är nöjda med det, men utifrån förutsättningarna vi är och kommer ifrån blir alla poäng viktiga för att jobba sig ur den trenden vi är i.

IFK Norrköping ligger inför morgondagens match femma i den Allsvenska tabellen med 29 poäng på 19 matcher. Malmö FF, 40 poäng, Häcken och Elfsborg, 33 poäng och Djurgården, 31 poäng, är lagen att jaga.

Kalmar FF ligger näst sist i Allsvenskan. När lagen möttes i premiären vann IFK Norrköping med 2-1, och därefter vann Kalmar FF två raka matcher. På de 16 matcherna sedan dess har det bara blivit en seger till för KFF, 2-0 borta mot BH Häcken, och det var sex matcher sedan den kom. 15 poäng har Kalmar FF spelat in och det betyder att man har tre poäng upp till Helsingborg och AIK som har 18 poäng på kvalplatsen och placeringen över.

Det är med andra ord två lag i stort behov utav poäng på varsitt håll i tabellen som möts imorgon.

Tror du att det kommer prägla matchbilden? 

  • Jag tror att det kommer att bli en match fylld av kamp. Vi får förvänta oss det och det gäller för oss att ställa upp i den och jobba upp en stabil prestation igen, där vi först och främst ska sätta försvarsspelet, säger Jens Gustafsson.

Det var tufft när ni mötte Kalmar FF senast.

  • Absolut. Kalmar har många bra spelare och är mycket bättre än deras tabellposition visar.

På solidsport.com/ifknorrkoping finns en intervju med Christoffer Nyman inför matchen mot Kalmar FF – klicka här för att se den. 

SENASTE FEM MÖTENA:

  • Seger: 2-1, 14 juni 2020, Allsvenskan
  • Seger: 1-0, 20 oktober 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 2-2, 13 april 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 1-2, 21 oktober 2018, Allsvenskan.
  • Seger: 2-4, 19 juni 2018, träningsmatch.

Matchen mot Kalmar FF med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Du kan också se matchen hos vår samarbetspartner O’Learys – klicka HÄR. 

Annonser