IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 mars, 2021

Inför Jitex – IFK Norrköping

I morgon väntar en ny borta- tillika träningsmatch för IFK Norrköping. I Mölndal väntar fjolårs-sexan Jitex på Åbyvallens konstgräs: “Jag tror det kommer bli en tuff och bra match”, säger Clara Flenhagen.

2019 var senast lagen mötte varandra. Det var den säsongen morgondagens hemmalag knep (för tredje säsongen i rad) förstaplatsen i division 1 före IFK Norrköping och vidare genom ett kval mot Dösjöbro IF. Den säsongen blev det 1–1 i Norrköping och 2–1 i Mölndal.
   2020 slutade Jitex på en sjätteplats i Elitettan och har under försäsongen spelat tre matcher: Förlust mot Örgrytes P06-lag (0–4), vinst mot Alingsås United (5–1) och därefter förlust (0–1) mot samma motstånd.
   IFK kommer senast från 1–1 borta mot IFK Kalmar och dessförinnan 2–1 hemma mot Lidköpings FK.

IFK har fortsatt lagt fokus på det offensiva spelet.
   –Vi har tidigare matcher haft lite svårt i sista tredjedelen så den här veckan har vi jobbat lite extra på att komma till avslut och göra mål. Jag hoppas det kommer synas imorgon, säger Clara Flenhagen.
   Ju närmare seriepremiären kommer desto mer ska spelet sitta.
   Att möta bra lag är ett sätt att nå dit.
   –Jag tycker att vi har börjat växa in i tempot och att det är mycket som funkar bra. Sedan har vi såklart lite smådetaljer kvar att slipa på.

Att möta Jitex har efter de senaste säsongerna gett lite mer hetta.
   20% mer?
   Ungefär så.
    –Det ska bli väldigt kul och jag är extremt taggad. Jitex är alltid Jitex och jag tror det kommer bli en tuff och bra match. De har varit i Elitettan i ett år nu så det kommer bli en bra värdemätare.
   Vad vill du se från er i morgon?
   
Jag vill att vi verkligen vågar imorgon – att vi vågar spela vårt spel, vågar utmana och gå förbi en spelare och att vi vågar fylla på med många spelare i box.
   Det fysiska spelet är en annan aspekt.
   
Vi ska vara aggressiva och tuffa i alla dueller och hela tiden hjälpa varandra ute på planen, säger Clara Flenhagen.

Irmeli Jonsson, Filippa Karlberg, Alva Lundin och Sabina Ravnell är inte uttagningsbara.

Matchen kan följas på Twitter.

Jitex–IFK Norrköping
Träningsmatch
Lördagen den 20/3 kl. 14:00
Åbyvallen
IFK-truppen: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Clara Flenhagen, Emelie Johansson, Ida Andersson, Selma Nyström, Molly Wiklander, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Lovisa Gustafsson, Thea Alvberger, Grace Demir, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, Johanna Renmark (Eskilstuna United), Fiona Eriksson (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser