IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

8 maj, 2021

Inför Jitex – IFK Norrköping

I morgon rullar Elitettan vidare för IFK Norrköping. Efter premiärsegern senast åker IFK till Mölndal och Jitex – ett motstånd som IFK mötte redan under försäsongen: “De är ett aggressivt och duktigt offensivt lag. De har många spetsspelare vi behöver hålla koll på”, säger Selma Berggren.

Förra helgen spelades äntligen den efterlängtade premiären. I en match med stort IFK-övertag blev det 1-0 med bud på flera mål.
   IFK öppnade Elitettansejouren med tre poäng.
   Nu väntar ett annat typ av motstånd under söndagseftermiddagen.

Jitex vann division 1 2017, 2018 och 2019 och det var tredje gången gillt innan de slog Dösjöbro i kvalet. De är ett av Elitettans mest anrika lag som ligger 8:a i den damallsvenska maratontabellen med 16 säsonger i den högsta serien (den senaste 2014) – kryddat med 6 SM-guld och 3 cup-titlar.
   Årets säsong har de öppnat med en seger (3-0 mot Sundsvalls DFF) och två förluster (0-1 mot Älvsjö AIK och 0-5 mot Umeå IK).
   När lagen möttes under försäsongen vann Jitex med 4-2 där fem av de sex målen föll i den första halvleken.
   Selma Berggren fanns med i den matchen i slutet av mars.
   –Det var en kämpig match men vi gav dem absolut en bra match. Det kommer vi att göra nu på söndag också.

IFK kommer från en träningsvecka där samtliga disponibla spelare är tillbaka från sjukdomar.
   –Jag tycker veckan har sett bra ut – alla är pigga och glada.
   Har ni pratat om något speciellt efter matchen mot Sundsvall?
   –Vi kanske hade önskat mer offensivt, att vi gjorde fler mål. Vi hade mycket övertag där uppe men det offensiva måste sitta hela vägen. Det är tre poäng och det är skönt att vi vann premiären. Sen är det alltid lite nervöst i en premiär med det är tre poäng.
   Premiärsegern ingöt såklart lite extra självförtroende i gruppen.
   –Det är otroligt viktigt – speciellt eftersom vi är nykomlingar.

Selma påpekar att matchbilden mot Jitex antagligen blir annorlunda än mot Sundsvall.
   –Eftersom de är ett aggressivt lag måste vi koma upp högre upp i planen och vara aggressiva och synkade i pressen. Det har vi lyckats med under försäsongen. Vi får inte ge dem tid. Det blir kanske lite mer defensivt mot Jitex än mot Sundsvall. De har skickliga spelare men det har vi också och vi ska utnyttja våra spetskvaliteter.
   Efter två uppskjutna matcher och sedan en premiär – hur skönt är det att vara igång på riktigt?
   –Det känns riktigt bra och det är en god känsla i laget. Nerverna är igång och alla vill ta poäng – det känns bra, ler Selma Berggren.

Jitex–IFK Norrköping
Elitettan (2:26)
Söndagen den 9/5 kl. 15:00
Åbyvallen
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Thea Alvberger, Lovisa Gustafsson, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, Fiona Eriksson (Eskilstuna United), Johanna Renmark (Eskilstuna United)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser