IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 juni, 2021

Inför IK Uppsala – IFK Norrköping

En efterlängtad och skön seger i torsdags – Elitettan går vidare för IFK Norrköping. På söndag ställs dem mot serieledarna från Uppsala: “Det kommer bli riktigt tufft – vi möter ett lag som krigar om att vara med i toppen”, säger Selma Cajlaković.

2011 inledde klubbarna Danmarks IF och IK Sirius ett samarbete. Därefter bröt sig Sirius ur för att bilda en förening med fokus på dam- och flickfotboll och 2016 bildades föreningen IK Uppsala. Bortsett från säsongen 2011 har laget spelat i den nästa högsta serien och 2019 tog de klivet upp till Damallsvenskan. Där blev det bara en säsong och 2021 är de tillbaka i Elitettan.
   Laget hemmahörande på bandyklassiska Studenterna är inför morgondagens match serieledare.
   Uppsala har samma poäng och samma målskillnad som tvåan Morön, men leder serien på fler gjorda mål.
   Förra helgen besegrade man BP på bortaplan (2-0) och har två raka segrar. Dessförinnan föll man borta mot Umeå IK med 4-0.

IFK Norrköping matchade så sent som i torsdags där man hittade tillbaka till vinnarspåret och bröt den negativa trenden.
   Ett mål i den första halvleken och tre i slutet av matchen låg till grund för 4-0 hemma mot Bollstanäs i en match IFK tog över mer och mer.
   Äntligen en seger och en trepoängare som gav andrum neråt i tabellen där också Jitex passerades.

Nu väntar en helt annan utmaning mot ex-damallsvenska Uppsala på Studenternas.
   -Vi har haft tre matcher på en vecka plus att det ska bli varmt. Det kommer bli tufft men roligt, säger Selma Cajlaković.
   Mittbacken spelade 90 minuter mot Bollstanäs där IFK inkasserade säsongens tredje nolla.
   -Det var en viktig seger, även för självförtroendet. Vi ska fortsätta jobba vidare på vårt anfallsspel och spela fotboll högt upp i banan om det går. Vi ska ta vara på chanserna vi får och tro på det.
   Selma efterlyser – likt i de andra matcherna – ett konstant jobb.
   -Det kommer krävas mycket för att ta hem tre poäng men vi kommer att jobba för varandra i 90+ minuter. Vi ska vara fokuserade i varje aktion.

Att Uppsala förra året spelade i damallsvenskan är ingenting hon lägger någon större vikt vid.
   -Alla är människor. Visst finns det vissa spelare som kanske tänker på det, men det är bara att köra på och tänka på att det ska bli kul att möta bra fotbollsspelare. Då blir man själv bättre och vill mer, Selma Cajlaković

IFK Norrköping–Bollstanäs SK
Elitettan (10:26)
Söndagen den 20/6 kl. 15:00
Studenternas
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Cornelia Baldi Sundelius (mv) – Selma Berggren, Alva Lundin, Emelie Johansson, Ida Andersson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, Fiona Eriksson (Eskilstuna)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Annonser