IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

22 juli, 2020

Inför IFK Norrköping – Varbergs BoIS

Imorgon gästar nykomlingen Varbergs BoIS Östgötaporten. “Varberg är en väldigt frisk fläkt som ingen trott på”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

I söndags blev det för första gången den här säsongen noll poäng för IFK Norrköping. Sirius vann med 4-2 på Studenternas IP och såg till att alla poäng stannade i Uppsala. Trots förlusten ligger IFK Norrköping fortfarande etta i Allsvenskan med 20 poäng – fyra fler än närmast jagande Malmö FF.

Har ni slickat såren sedan förlusten i söndags, Jens? 

  • Ja, vi har analyserat matchen, tagit ansvar och vänt våra huvuden framåt mot morgondagens match.

Vad saknade ni mot Sirius?

  • I vårt försvarsspel saknade vi aggressivitet och duellspel, till viss del för att avstånden var alldeles för stora. I anfallsspelet saknade vi aktivitet, rörelse och positionering. Vi gjorde inte riktigt det vi kommit överens om att göra vilket gjorde att Sirius kunde ta kommandot i matchen.

Sjätteplacerade Varbergs BoIS har så här långt samlat ihop 14 poäng i Allsvenskan. De har gått segrande ur matcherna mot Helsingborgs IF, Falkenbergs FF, Kalmar FF och Mjällby AIF, spelat oavgjort mot Malmö FF och AIK och förlorat IK Göteborg, Hammarby IF och Örebro SK.

Vad är det för lag IFK Norrköping möter imorgon?

  • Varberg är en väldigt frisk fläkt som ingen har trott på över huvud taget. De spelar på ett sätt som gör att deras lag blir väldigt starkt. Det är ett fysiskt lag med väldigt lojala spelare – de är beredda att ställa upp på det de kommit överens om till 100 procent.

Tabelläget: 

1: IFK Norrköping  9 6 2 1 22-11 20

6: Varbergs BoIS    9 4 2 4 13-9 14

Matchen mot Varberg med avspark 19.00 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Annonser