IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

1 maj, 2021

Inför IFK Norrköping – Sundsvalls DFF

Efter två uppskjutna matcher är det äntligen dags för IFK Norrköping att kliva in i Elitettan 2021 – och de gör det mot en nykomling i Sundsvalls DFF: “Tjejerna är taggade till tusen”, säger assisterande tränaren/målvaktstränaren Emma Ahlstrand.

Sundsvalls DFF blev just DFF 1984 efter att GIF Sundsvall överfört sin damverksamhet till klubben. Sundsvall är åter i Elitettan efter kvalsegern mot Notvikens IK och laget studsade tillbaka efter bara ett år i division 1. Likadant var det 2015 och på tio-talet så har laget nästan uteslutande spelat i den näst högsta serien. Historiskt sett har Sundsvall två säsonger i Damallsvenskan (1991 och 1992) och totalt 12 säsonger i den högsta serien.
   De öppnade årets seriespel med en förlust borta mot Jitex (0–3) och spelade senast 1–1 hemma mot Borgeby FK.

Förutom de sedan tidigare skadade spelarna så har IFK Norrköping under den senaste veckan tränat tillsammans – om än anpassat för de spelare som drabbades av sjukdom för ett par veckor sedan.
   En ovan situation som ändrade upplägget inför vad som skulle bli premiären.
   Men en uppskjuten premiär är också en premiär och imorgon väntar nykomlingen Sundsvall på Platinumcars Arena.
   –Vi är verkligen redo – vi har väntat väldigt länge. De här två veckorna har varit tunga för spelarna och man märker av att det är lite nerver. Men det känns som vi ska hitta en bra nivå för att inte vara övertaggade, säger assisterande tränaren/målvaktstränaren Emma Ahlstrand.

IFK avslutade försäsongen med en fin 2-0-seger borta mot Eskilstuna. En insats som bådade gott efter ett antal vintermånader där laget jobbade fram det spelsätt som ska praktiseras under säsongen.
   –Att då behöva vänta och sedan komma tillbaka, det är tungt. Men det ger oss en extra push och tjejerna kommer vara som kor på grönbete, skrattar Emma.
   Nu börjar allvaret.
   –Träningsmatcher är en sak men det är ändå träning. Nu är det tävlingsmatch och det blir en annan grej av det – det ska bli väldigt roligt. Jag vill se att vi håller det höga bolltempot som vi har börjat se i träningen de senaste veckorna och att vi tar löpningar för varandra – jag vill också se ett självförtroende från våra tjejer. Det är första gången många spelar Elitettan, men vi är ett Elitettan-lag och vi är här av en anledning.
   Känns det lite mer “äntligen” nu än den “riktiga” premiären?
   –Ja, verkligen. De här två veckorna har varit väldigt långa. Man längtar alltid till seriepremiären och att gå och vänta och hoppas och alla beslut fram och tillbaka. Det har varit en lång resa under hela försäsongen där vi verkligen laddat upp. Nu kliar det i hela kroppen hos oss. Alla vill bara ut och spela, säger Emma Ahlstrand.

IFK Norrköping–Sundsvalls DFF
Elitettan (1:26)
Lördagen den 1/5 kl. 16:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play
IFK-laget: Sofia Hjern, Cornelia Baldi Sundelius, Selma Berggren, Alva Lundin, Emelie Johansson, Selma Nyström, Molly Wiklander, Alma Sjödahl, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Alma Ekberg, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković Johanna Alm (LFC), Alva Selerud (LFC), My Cato (LFC), Johanna Renmark (Eskilstuna)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser