IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

29 maj, 2021

Inför IFK Norrköping – Morön BK

Efter uddamålsförlusten senast vänder IFK Norrköping hem till Platinumcars Arena. På lördagseftermiddagen väntar ytterligare ett tufft motstånd i Skellefteå-laget Morön BK: “Vi ska göra en bra prestation och utvecklas tillsammans”, säger Jennie Egeriis.

När beskedet om att Kopparbergs/Göteborgs elitverksamhet skulle avvecklas var tredjeplacerade Morön det lag som stod först på tur till en plats i Damallsvenskan 2021. När BK Häcken istället tog över laget och platsen fick Morön den här spela i Elitettan. De vann kvalet 2018 och har de senaste säsongerna kommit 8:a och 3:a. I våras spelade Skellefteå-laget gruppspel i Svenska Cupen tillsammans med Djurgården, IK Uppsala och Umeå IK. Där blev det en tredjeplats i gruppen med en seger och två förluster.

Efter sex spelade matcher har Morön spelat ihop 10 poäng. Vilket räcker till en femteplats i tabellen. Med tre vinster, ett kryss och en förlust kommer de senast efter en 2–0-seger hemma mot Sundsvalls DFF efter två mål sista tjugo minuterna. Alla tre segrar har kommit på hemmaplan med bara en poäng inplockade på bortaresor.

IFK Norrköping föll med uddamålet förra helgen mot Älvsjö AIK. I en böljande match med en lika skiftande matchbild blev Victoria Heikfolks hörnmål i mitten av den andra halvleken matchens enda där IFK gav sig på en slutforcering som inte riktigt bar frukt. Efter matchen pratade My Cato om att laget behövde fylla på med fler spelare i boxen och våga spela mer genom mittfältet och komma rättvända mot motståndarnas backlinje.
   Med fem matcher spelade ligger IFK på en 10:e-plats.
Och är redo för helgen.
   –Det har känts bra och vi har haft en bra träningsvecka, säger Jennie Egeriis.
   Anfallaren premiärnätade i 3–0-segern borta mot Jitex. Hon och IFK har ägnat veckan åt att analysera förlusten mot Älvsjö AIK och vad som behöver göras annorlunda.
   –Vi har pratat om de problemområden som uppstod. Vi vet vad vi har att jobba på och jag hoppas vi kan göra en bra prestation och fortsätta utvecklas tillsammans.

Ett offensivt och duktig bollförande lag beskriver Jennie morgondagens motstånd.
   –Deras ambitioner är att ligga i toppen och ta sig upp. Det känns roligt att ta emot dem imorgon. Vi är laddade för match på hemmaplan.
   Vad vill du se från IFKs sida?
   –Att vi har landat i det vi pratat om i veckan. Sedan är det bara ut och köra, äntligen är det match! Säger Jennie Egeriis.

IFK Norrköping–Morön BK
Elitettan (6:26)
Lördagen den 29/5 kl. 17:00
Platinumcars Arena
Matchen sänds på NT.se och Sportexpressen Play och liverapporteras på Twitter
IFK-laget: Sofia Hjern (mv), Anna Weström (mv), Selma Berggren, Clara Flenhagen, Alva Lundin, Emelie Johansson, Molly Wiklander, Selma Nyström, Alma Sjödahl, Jennie Egeriis, Irmeli Jonsson, Lovisa Gustafsson, Grace Demir, Selma Cajlaković, Ebba Sjögren, Irma Cajlaković, My Cato (LFC), Alva Selerud (LFC)

Jimmy Åkesson
jimmy.a.akesson@gmail.com

Foto
Lasse Jansson

Annonser