IFK Norrköping

Nyhetsarkiv

19 september, 2020

Inför IFK Norrköping – Malmö FF

En betydelsefull match väntar IFK Norrköping – imorgon gästar Malmö FF Östgötaporten. “Vi ska fortsätta med det som var bra mot Kalmar med ett varierat anfallsspel och disciplinerat försvar”, säger manager Jens Gustafsson inför matchen.

Efter den senaste matchen, där det blev seger mot 2-0 borta mot Kalmar FF, pratade Jens Gustafsson om ett vuxnare IFK Norrköping.

– Sammantaget kan man säga att IFK Norrköping alltid ställer upp med det yngsta laget oavsett vilka vi möter. Vi måste erkänna för oss själva att vi spelat lite naivt under en period där vi också hamnat i situationer där vi förlorat poäng i slutskedet av matcherna. I matchen mot Kalmar växte vi och blev några år äldre, vi spelade på ett mycket vuxnare vis och det behöver vi göra utifrån situationen vi är i – morgondagens match är inget undantag.

Segern var ett trendbrott för IFK Norrköping och den gav viktiga poäng. Efter 20 omgångar ligger IFK Norrköping fyra i Allsvenskan med 32 poäng och man jagar Elfsborg och Häcken, 34 poäng, och morgondagens motståndare som har 40 poäng. Malmö FF har tre raka matcher utan seger i Allsvenskan: 1-1 mot Elfsborg, 3-2 borta mot Örebro och 0-0 mot AIK. I torsdags vann MFF med 0-2 i Ungern mot Budapest Honved i kvalet till Europa League.

I veckan har det varit lite skavanker i truppen men saker och ting börjar falla på sin plats för IFK Norrköping, menar Jens Gustafsson.

Vad har ni tryckt extra på under den gångna träningsveckan?

– Dels har vi fortsatt med den fysiska delen, att se till att vi sätter kampen allra överst och ställer upp i duellspelet. Vi måste göra jobbet först och sedan kan vi börja spela om matchbilden tillåter det. Annars ska vi fortsätta med det som var bra mot Kalmar med ett varierat anfallsspel och disciplinerat försvar.

I helgen är Holmen matchvärd för både dam och herr och i filmen här kan ni ta del av deras arbete med att skapa just hållbara pappersprodukter för morgondagen!

Passa på att köpa magasinet (klicka här) som vi tagit fram tillsammans med Holmen.

–För oss som huvudpartner känns det viktigt att kunna stötta klubben på flera olika vis. Samtidigt som vi bidrar till den långsiktiga utvecklingen av ungdomsverksamheten och seniorlagen, och inte minst ett ökat samhällsengagemang, så är det kul att även kunna bidra med en hållbar och klimatsmart pappersprodukt, säger André Skagervik, Marketing & Communications Director på Holmen Paper.

Mer inför matchen mot MFF hittar du på Solidsport: Klicka HÄR.

IFK – MFF – SENASTE FEM MÖTENA:

  • Oavgjort: 1-1, 13 juli 202, Allsvenskan.
  • Förlust: 1-0, 15 september 2019, Allsvenskan.
  • Oavgjort: 1-1, 28 april 2019, Allsvenskan.
  • Seger: 4-1, 15 mars 2019, träningsmatch.
  • Seger: 3-1, 28 september 2018, Allsvenskan.

IFK Norrköping – Malmö FF: Östgötaporten, söndag, 17.30.

Matchen mot Malmö FF med avspark 17.30 ser du på Dplay, och tecknar du Dplay-konto via den specifika länken nedan får IFK Norrköping en del av pengarna.

Klicka HÄR för att teckna Dplay-konto och samtidigt stötta IFK Norrköping!

Annonser